Tim Draper, 2023 Bitcoin (BTC) tahmini konusunda hala iyimser

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Risk sermayedarı ve blokzincir yatırımcısı Tim Draper, kripto para piyasasındaki mevcut dalgalanmalara rağmen, Bitcoin (BTC) fiyat tahmininden hala vazgeçmiyor. 

Draper, FTX’in kripto piyasasında neden olduğu krize rağmen, Bitcoin’in 2023 yılında 250 bin dolar seviyesini göreceği konusundaki iyimser tahminin arkasında duruyor. 

Draper, Cointelegraph ile 15 Kasım tarihinde gerçekleştirdiği bir röportajda, “Fiyat tahminim değişmedi. 2023 yılının başlarında 250 bin dolar olacak” ifadelerini kullandı.  

Risk sermayedarına göre, FTX borsasının çöküşünün Bitcoin’in başarısıyla hiçbir ilgisi yok. Tim Draper, ayrıca Bitcoin’in merkeziyetsiz, FTX’in ise merkezi olduğunu belirtti. 

Milyarder yatırımcı, FTX’in kurucusu ve eski CEO’su Sam Bankman-Fried’a göndermede bulunarak “FTX merkeziydi ve tek bir kurucuya bağlıydı” ifadelerini kullandı. Buna ek olarak Draper “Merkez bankaları gibi, bir para birimi merkezileştiğinde bir başarısızlık noktasına sahip olur ve ayrıca manipüle edilebilir” diye ekledi. 

Draper’a göre, FTX’in çöküşü daha fazla merkezileşmeyi tetikleyecek. Draper, ayrıca piyasada yaşanan son olaylarla birlikte merkezileşmenin en büyük güvenlik açıklarını ortaya çıkardığının göstergesi olduğunu söyledi ve ekledi: 

“Bence bu fiyasko, pek çok Bitcoin maksimalisti beraberinde getirecek. Kripto varlık da olsa itibari para da olsa, merkezi sistemde paranız güvende değil.” 

Bununla birlikte Draper, bireysel saklama cüzdanlarının önemine dikkat çekti. Risk sermayedarı, merkezi kripto borsası Coinbase’e olan güveninin altını çizerek “Ben token’larımı saklama cüzdanı Ledger ve Coinbase’de tutuyorum. Bu iki şirket de varlıklarımı kendi çıkarları için kullanmıyor” açıklamalarında bulundu. 

Cointelegraph tarafından daha önce de belirtildiği gibi, Tim Draper ilk meşhur Bitcoin fiyat tahminini 2018 yılında yapmıştı. Draper, o tarihlerde de BTC’nin 2022’nin sonu ya da 2023’ün başı gibi 250 dolara ulaşacağı tahmininde bulunmuştu. 

Ünlü yatırımcı, büyük ayı piyasalarını ve büyük kripto borsalarının ve yatırım şirketlerinin çöküşünün etkilerini göz ardı ederek tahminini o zamandan beri pek çok kez yineledi. 

İlginizi çekebilir: Bitcoin fiyatı yatırımcıya göre 2023’te 100 bin doları görecek! 

Öte yandan pek çok kişi, Tim Draper gibi kısa vadede Bitcoin fiyatı konusunda iyimser değil. Bir Bitcoin savunucusu 7 Kasım’da Twitter’da paylaştığı bir gönderisinde Draper’ın fiyat tahminini eleştirmişti. BTC savunucusu, Bitcoin fiyatının 2023 yılı ortalarına kadar kesinlikle 250 bin dolara ulaşamayacağını belirtmişti. Bitcoin savunucusu, ayrıca merhum John McAfee’nin başarısız Bitcoin tahminine göndermede bulunarak geçmişten ders alınması çağrısında bulunmuştu.

Binance CEO’su Changpeng Zhao’ya göre de FTX fiyaskosu, kripto para piyasasını birkaç yıl geriye attı. 

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Tim Draper, 2023 Bitcoin (BTC) tahmini konusunda hala iyimser
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!