Bitcoin’de Halving Sonrası Neden Yükseliş Gelmedi: CryptoQuant’tan Yanıt!

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bitcoin fiyatında yükseliş görülmese de verilere göre tarihsel olarak halving sonrası süreçlerle uyumlu hareket ediyor.

On-chain analiz platformu CryptoQuant analisti, Bitcoin’in yarılanma sonrası sürecine dair bir analiz paylaştı. Tarihsel verileri kullanarak bir kıyaslama yapan analist, her yarılanma sonrasında madenciler tarafından üretilen Bitcoin miktarının azalmasıyla birlikte satış baskısının da hafiflediğini kaydetti.

Bununla birlikte Bitcoin yarılanmasından sonra fiyatın yatay seyretmesinin ya da düşüş eğiliminde olmasının beklenen bir gerçeklik olacağını söyleyen analist, Bitcoin’in mevcut arzını bir yıllık dönemdeki ortalama günlük arzla ilişkilendiren temel bir ölçüt olan Puell Çoklu Dinamikleri işaret etti.

Puell Çoklu Dinamikleri olarak belirtilen bu grafiğin her yarılanma sonrasında düşüş yaşadığını ve güncel olarak da benzer bir durumun gerçekleştiğine işaret ederken arz ve talep dinamiklerindeki bariz değişime odaklandı:

Analiz, yarılanmanın Bitcoin madencilik piyasasının dinamiklerinde bir değişime yol açtığını göstermektedir. Günlük ortalama arzın azalmasıyla, madencilerin satış baskısı potansiyel olarak daha az olabilir ve bu da fiyatlar ve ağ etkinliği üzerinde etkili olabilir. Bu gözlem tarihsel kalıplarla uyumludur ve yarılanma gibi önemli olayların ardından Bitcoin’in arz ve talep dinamiklerini anlamak için çok önemlidir.

Bitcoin’de Halving Sonrası Neden Yükseliş Gelmedi: CryptoQuant’tan Yanıt! isimli makale Tugay Erdem tarafından hazırlanmış ve koinbulteni.comda yayınlanmıştır.

Haber Kaynağı koinbulteni.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Bitcoin’de Halving Sonrası Neden Yükseliş Gelmedi: CryptoQuant’tan Yanıt!
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!