SBF’in mesajlaşma uygulamalarını kullanma yasağına karar çıktı

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İflas eden kripto borsası FTX’in eski CEO’su Sam Bankman-Fried’in avukatları, savcılarla anlaşmaya vardı. Bir süredir mesajlaşma uygulamalarını kullanması yasak olan Bankman-Fried’in Signal uygulaması da dahil olmak üzere şifreli ve geçici mesajlaşma uygulaması kullanmaması konusunda anlaşmaya varıldı. 

Ancak anlaşmaya göre SBF, FaceTime, Zoom, iMessage, SMS, e-posta ve Facebook Messenger kullanabilecek. 

Buna ek olarak Bankman-Fried’in WhatsApp uygulamasını da belirli koşullar altında kullanabileceği belirtildi. SBF’in cep telefonuna tüm WhatsApp iletişimlerini otomatik olarak kaydeden ve koruyan izleme teknolojisi yüklenmesi koşulları sağlandığında, Bankman-Fried bu uygulamayı da kullanabilecek. 

Bankman-Fried, FTX çalışanlarına ulaşmaya çalıştı

Bilindiği üzere geçtiğimiz ay savcılar, SBF’in FTX ya da Alameda Research çalışanlarıyla mesajlaşma uygulamaları aracılığıyla erişimine yasak getirmişti. Bu kararın ardından ise Bankman-Fried’in avukatları harekete geçti. 

Savcılar, Sam Bankman-Fried’in Signal uygulaması aracılığıyla, özellikle FTX US genel danışmanı Ryne Miller’ın, ifadesi konusunda fikrini değiştirmeye çalıştığına yönelik iddialarda bulundu. 

30 Ocak tarihinde ise Bankman-Fried’in, FTX’in yeni CEO’su John Ray ile iletişime geçerek, Alameda Research’ün mevcut ya da eski çalışanlarından haber almaya çalıştığı bildirildi. 

Ne var ki 1 Şubat’ta ise SBF’in duruşmaya kadar kefaletle serbest kalmaya devam edebilmesi için FTX ve Alameda Research’ün mevcut ya da eski çalışanlarıyla iletişim kurması yasaklandı. 

İlginizi çekebilir: ABD Adalet Bakanlığı’ndan Silvergate soruşturması: FTX ile ilişkilerini inceleniyor

Öte yandan SBF, aralık ayının sonlarından bu yana, Kaliforniya’da ev hapsinde tutuluyor. Bankman-Fried’in bir sonraki duruşmasının ise önümüzdeki ekim ayında gerçekleşmesi bekleniyor. 

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
SBF’in mesajlaşma uygulamalarını kullanma yasağına karar çıktı
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!