SBF’nin 684 bin dolarlık kripto bozdurduğu iddia ediliyor

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Zincir üstü verilere göre FTX’in eski CEO’su Sam Bankman-Fried, kefaletle serbest bırakılmasının ardından büyük miktarlarda kripto para bozduruyor.  

Bilindiği üzere Bankman-Fried, 22 Aralık tarihinde 250 milyon dolar kefaletle serbest bırakılmıştı. DeFi eğitimcisi BowTiedIguana’nın zincir üstü araştırmalarına göre, Bankman-Fried ev hapsi esnasında Seyşeller’deki bir borsa aracılığıyla 684 bin doları kripto paraya çevirdi.  

Merkeziyetsiz finans (DeFi) analisti BowTiedIguana, 29 Aralık tarihli bir Twitter gönderisinde, SBF ile bağlantısı olduğu iddia edilen cüzdan işlemlerine ilişkin rapor paylaştı. Daha önce de belirtildiği gibi mahkeme, SBF’nin kefaletle serbest bırakılmasını bir dizi kısıtlamanın uygulanması koşuluyla onaylamıştı. SBF için uygulanan pek çok kısıtlamanın yanı sıra, eski CEO’nun 1.000 doları aşan işlemlerde mahkemeden izin alması gerekiyordu. BowTiedIguana ise gönderisinde, Bankman-Fried’in bu kısıtlamayı ihlal etmiş olabileceğini öne sürdü. 

BowTiedIguana’nın analizine göre, SBF’nin 0xD5758 ile başlayan adresinden geriye kalan tüm Ethereum’lar (ETH) yeni kurulan 0x7386d isimli adresine gönderildi.  

When SBF agreed to take over control of the Sushiswap exchange from anonymous founder Chef Nomi in August 2020, he asked for ownership to be transferred to his Ethereum addresshttps://t.co/nE9z9tLd2n pic.twitter.com/vask9WqSHd

— BowTiedIguana (@BowTiedIguana) December 30, 2022

0x7386d ile başlayan adrese, saatler içerisinde Alameda Research cüzdanları olarak tanımlanan 32 adresten toplam 367 bin dolar değerinde transfer gerçekleştirildi. Buna ek olarak 0x7386d ile başlayan adrese, diğer cüzdan adreslerinden ise 322 bin dolar geldi. DeFi analistine göre, tüm varlıklar Seyşeller’deki merkezi bir kripto borsasına ve kripto köprüsü RenBridge’e gönderildi. 

İlginizi çekebilir: SBF’nin Beyaz Saray yetkilileriyle görüştüğü ortaya çıktı  

Öte yandan 0x7386d isimli cüzdandan 0x64e9B cüzdana ise toplamda 519.5 adet ETH transfer edildi. BowTiedIguana, ayrıca fonları yeni oluşturulan cüzdanlara ve ardından Şeyşeller merkezli bir borsaya aktarmak için kullanılan 51 ETH’den daha az beş ayrı işlem tespit etti.  

Buna ek olarak Bankman-Fried ile ilişkili olan 0x64e9B cüzdan hesabından FixedFloat borsasına üç ayrı işlemde 200 bin Tether (USDT) gönderildi.  

Bu makale henüz gelişim aşamasındadır ve yakın zamanda güncellenecektir.

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
SBF’nin 684 bin dolarlık kripto bozdurduğu iddia ediliyor
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!