Bitcoin’de Yeni Rekor! Tek Bir Günde 1.6 Milyon Barajını Aştı!

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bitcoin ağındaki işlemler, 23 Nisan’da dikkate değer bir artış gösterdi. Bu artışta, Bitcoin ağına entegre edilen Runes protokolünün piyasaya sürülmesinin önemli bir etkisi olduğu belirtiliyor. Günlük işlemlerde artış yaşanırken, ağın 1.6 milyondan fazla benzersiz işlem gerçekleştirerek en yüksek onaylanmış işlem sayısına ulaşması dikkat çekici bir gelişme olarak karşımıza çıktı.

Blockchain.com ve Glassnode’dan elde edilen bilgiler incelendiğinde, Bitcoin Ordinals ve Bitcoin Blockchain’indeki BRC-20 protokolüne alternatif Runes’un piyasaya sürülmesinin, günlük Bitcoin işlemlerinde belirgin bir artışa neden olduğu doğrudan görülüyor. Dune Analytics’in analizlerine göre, Runes 23 Nisan’da Bitcoin ağındaki işlemlerin %81,3’ünden sorumlu olarak ağda etkileyici bir varlık sergiledi.

Runes işlemlerindeki artış sadece Bitcoin’in ağ aktivitesini etkilemekle kalmadı, aynı zamanda madencilik sektörüne de büyük faydalar sağladı. Önde gelen madencilik şirketleri arasında yer alan ABD merkezli Stronghold Digital Mining ve Marathon, Runes’un finansal ve işlevsel olarak olumlu etkilerine vurgu yaptı. Son 4 blok ödülü yarılanması sonrasında Runes işlemleri, madencilere 1.200 BTC’ye kadar işlem ücreti sağlayarak blok ödülünü yüzde 50 oranında azaltmasıyla ekosistemi desteklemekte önemli bir rol üstlendi.

Runes çevresindeki ilk heyecan azalıyor gibi görünse de, Ignas gibi Decentralized Finance (DeFi) araştırmacıları sundukları potansiyel fırsatların farkındalar. NFT hype’ı ile karşılaştırıldığında, Ignas Runes’u Bitcoin DeFi dünyasında önemli bir ilerleme olarak görüyor. Runes, BRC-20 token’larının yanı sıra, Bitcoin’in faydasını artırmayı hedefleyen yeni BTCFi trendinde ortaya çıkan en son NFT standardını sunuyor.

Bitcoin ve Runes ve BRC-20 Token’leri 

Uzmanlar, Runes ve BRC-20 token’lerinin hala büyük bir ilgi gördüğüne ve DeFi uygulamaları için tamamen yeni fırsatlar sunabileceğine işaret ediyor. Bu durumun ayrıca, Bitcoin DeFi alanının geleceği üzerinde belirleyici bir etkiye sahip olabileceği konuşuluyor.

Kripto para piyasası, zaman zaman belirgin dalgalanmalar gösterse de genel olarak bir durgunluk yaşasa da Runes gibi protokollerin desteğiyle inovasyon ve büyüme için temelde umut verici bir potansiyele sahip olmaya devam ediyor.

Haber Kaynağı coinnewstr.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Bitcoin’de Yeni Rekor! Tek Bir Günde 1.6 Milyon Barajını Aştı!
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!