Bitcoin 62 Bin Doların Altına Geriledi!

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Dün sabah erkenden 62 bin doların altına hızla gerileyen ancak sonra hızlıca toparlanan Bitcoin, bugün öğle saatlerinde bir kez daha bu seviyelere inmeyi başardı. Nisan ayının sonlarına doğru sadece 48 saatten biraz daha az bir süre kala en büyük kripto para, 2022 yılındaki zorlu ayı döneminden sonra aylık bazda en büyük zararı yaşadığı 30 günü görmek üzere…

Fed’in yarınki faiz kararı tüm gözlerin üzerinde olduğu bir dönemde, Bitcoin ise 62 bin dolar sınırlarının altına inmiş durumda. Mart ayında 73 bin doları gördükten sonra hızlı bir düşüş trendine giren ve kaldıraçlı işlem yapanları zorlayan Bitcoin, aylık kapanışta 2022’ye doğru yaklaşıyor.

Yarın akşam saatlerinde en büyük kripto para birimi aylık kapanışını gerçekleştirecek. Eğer bu seviyeden yukarı doğru hareket edemezse, nisan ayında %12’nin üzerinde bir düşüş yaşanmış olacak. Bu seviyedeki aylık düşüş, 2022 yılından bu yana benzersiz bir durumdu. 2022’de Terra LUNA ve FTX çöküşleri gibi tarihi olaylar yaşanan ayı sezonunun en zor zamanlarıydı, ve kripto para fiyatlarını ciddi seviyelerde etkilemişti.

2022 yılında, Terra LUNA’nın değerindeki %37’lik düşüş mayıs ayında kaydedilirken, FTX’in iflası sonrası aralık ayında da %18 oranında bir kapanış yaşandığı görülmektedir. Bu durum, kripto para piyasasındaki dalgalanmaları göstermektedir.

Bitcoin, ağustos ayından bu yana geçen süre içerisinde hiçbir zaman ayı bir ayı negatif oranla kapatmamıştı.

210 Milyon Dolarlık Servet Yok Oldu 

Kripto paraların dünya genelindeki hareketliliği her geçen gün daha karmaşık bir hal almış durumda. Bitcoin piyasasındaki ani düşüş, kaldıraçlı işlemler üzerinde beklenmedik etkilere yol açarak 210 milyon dolarlık kripto pozisyonunun aniden tasfiye edilmesine neden oldu. Bu pozisyonların 150 milyon dolarlık bir kısmı uzun vadeli tutulurken, geriye kalan 60 milyon dolarlık kısmı ise kısa vadeli işlemlerden oluşmaktaydı. Yalnızca Bitcoin’deki likidasyon seviyesi (son 24 saat içinde) 60 milyon doları buldu, bu da durumu daha da karmaşık hale getirdi.

Haber Kaynağı coinnewstr.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Bitcoin 62 Bin Doların Altına Geriledi!
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!