Bitcoin ETF’lerindeki Kötü Durum: Ayı Sezonu Kapıyı Mı Çaldı?

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kripto para dünyasında, Bitcoin’in (BTC) spot ETF’leri üzerinden gelen veriler, ayı sezonunun kapımızda olduğuna dair ipuçları taşıyor olabilir mi?

Yeni ortaya çıkan bir piyasa verisi, Bitcoin’in ayı sezonuna girdiğini gösteriyor. Pazartesi gününden itibaren Bitcoin, beşinci ardışık negatif haftalık kapanışına adım attı. Bitcoin tarihinde, hiçbir zaman ardışık olarak beş haftayı düşüşle kapatmadı.

MisterCh0c adlı tanınmış kripto para uzmanı, pazartesi günü bu deseni tespit etti ve daha fazla yükseliş destekçisinin dikkatini çekti.

Nisan ayı içerisinde devam eden düşüş trendi, bazı kripto para yatırımcıları tarafından önceki boğa piyasalarına göre daha hafif bir şekilde algılandı. Kripto para birimlerinin öncüsü, 31 Mart’ta haftanın en yüksek seviyesi olan yaklaşık 71.400 dolar seviyesinde kapanmayı başardı. Fakat, hafta sonuna gelindiğinde, lider kripto para birimi yaklaşık yüzde 12’lik bir düşüşle yaklaşık 63.000 dolara kadar geriledi.

Cuma günü, baş Glassnode analisti James Check, Bitcoin’in bu döngüdeki en yüksek seviyesi olan 73.000 dolardan sadece yüzde 20 oranında düştüğünü belirtti. 2017 boğa piyasasında, büyüklük olarak yüzde 20 ile yüzde 30 arasında birçok düşüş yaşandığı istatistiklerle karşılaştırıldığında, bu analiz desteklendi.

Tabii ki, işte yeniden yazılan metin: buna ek olarak, brett_eth, önceden belirtildiği gibi boğa piyasalarında ardışık dört haftalık kırmızı mum olaylarının gerçekleştiğini belirtti. Bu örneklerin ikisi, önceki Bitcoin yarılanmalarının hemen ardından ay başlarında olduğu gibi meydana geldi.

Bitcoin ETF’lerindeki Yön Tedirgin Ediyor

Boğa piyasasında önemli bir geri çekilme olağan olsa da, birçok kişi Bitcoin satış baskısının yeni başlayan Bitcoin spot ETF’lerine yayılmasına hala şaşırıyor. Ocak ayından bu yana fonlara 12 milyar doların üzerinde net giriş yapıldı, ancak bu akışlar son zamanlarda durağanlaştı ve Grayscale Bitcoin Trust’tan (GBTC) gelen çıkışlar, diğer tüm Bitcoin ETF’lerine yapılan girişleri geride bıraktı.

Bloomberg ETF analisti Eric Balchunas, çoğu yatırımcının henüz 13F başvurularında ETF varlıklarını açıklamadığını belirtti. Danışmanların devreye girmesi zaman alabilir: BTC vadeli işlem ETF’si BITO, piyasada 30 ay boyunca varlık gösterdikten sonra yatırım holdinglerinin yüzde 40’ına sahip olabilir.

Haber Kaynağı coinnewstr.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Bitcoin ETF’lerindeki Kötü Durum: Ayı Sezonu Kapıyı Mı Çaldı?
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!