FTX varlıkları harekete geçti, topluluk alarma geçti

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İki büyük kripto para borsası FTX ve Binance arasında yaşanan son gerginlikler, FTX Group bünyesinde bulunan FTX Trading, FTX US, West Realm Shires Services ve Alameda Research dahil 130’a yakın şirketin iflasıyla sonuçlandı.

Şirket, ABD’de 11. Madde kapsamında iflas başvurusu yaparken, CEO Sam Bankman-Fried da istifa etti. Zincir üstü veriler, iflas sürecinin başladığını gösteriyor. FTX’e ait birçok cüzdandan ortak bir Ethereum (ETH) cüzdan adresine aktarım yapıldığı görülüyor.

Söz konusu Ethereum adresine FTX’e bağlı uluslararası ve ABD merkezli cüzdanlardan gönderim yapıldı. Bugün sabaha karşı başlayan işlemler ile gönderilen varlık miktarı, yalnızca iki saatte 83.878 ETH’yi (105 milyon dolar) geçti. Cüzdan adresine çeviri yayın saati itibarıyla hala gönderim yapılıyor.

Or Sam wants to make it all back in one trade pic.twitter.com/p38fQ516Gv

— Steven (@Dogetoshi) November 12, 2022

Tüm gözler FTX’e çevrilmişken, geç saatlerde yapılan bu işlemler şirketin niyetiyle ilgili kafalarda soru işareti bıraktı. Kimi blockchain araştırmacıları durumu iflas sürecinin başlangıcı olarak yorumlarken, kimi de borsanın niyetinin kötü olduğunu veya dışarıdan hacklenmiş olabileceğini düşünüyor.

@AutismCapital adlı Twitter kullanıcı, FTX çalışanlarının kripto paralar ile kaçmaya çalışıyor olabileceğini öne sürdü. Kullanıcı, çalışanların 380 milyon dolar değerinde varlığı “aklamaya” çalıştığını söyledi. 

Cüzdan sahibinin 26 milyon dolar değerinde Tether’ı 1inch yoluyla DAI’ye dönüştüğü görülüyor. Aynı cüzdan, CoW protokolünde USDP ile de al-sat yapıyor. Olayla ilgili her geçen dakika yeni detayların ortaya çıkmasıyla, cüzdan adresinin Chainlink (LINK), cUSDT ve stETH gibi kripto paralar ile de alım satım yaptığı anlaşıldı.

PeckShield, FTX cüzdanlarından aktarılan varlıkların daha sonra yeni bir adrese taşındığına dikkat çekti. Bu adres, Etherscan’de “FTX” olarak işaretlenmiş durumda. PeckShield, aynı süreçte Solana ağından da yeni bir adrese 8.000 ETH taşındığını doğruladı.

Hackerlar çaldıkları varlıkları genelde kendi cüzdanlarına aktardıklarından dolayı, şu aşamada bir hackerdan bahsetmek pek mümkün değil. Yine de birçok topluluk üyesi, bunun şirket içinden gerçekleştirilmiş olabileceğine inanıyor.

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
FTX varlıkları harekete geçti, topluluk alarma geçti
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!