Bitcoin Blockchain’inde Yüzde 6’lık Düşüş Yaşandı: Son 18 Ayın En Büyüğü!

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bitcoin madencilik zorluğu, son 18 ayın en büyük düşüşünü yaşadı ve %5,7 azaldı.

Bitcoin’deki madencilik zorluğu, ortalama blok üretim süresinin korunması için hash oranı ile bağlantılı şekilde her 2.016 blokta bir güncelleniyor.

842.688 numaralı blokta yapılan güncellemeyle birlikte zorluk seviyesi, 83,1 trilyona geriledi. Bu kadar büyük bir düşüş en son Bitcoin’in yaklaşık 17 bin dolardan işlem gördüğü Aralık 2022’de görüldü.

Blockchain’deki madenci sayısı arttığında zorluk seviyesi artıyor, sayı düştüğünde ise zorluk seviyesi de azalıyor.

20 Nisan’da yapılan halving sonucunda Bitcoin madencilerine verilen blok ödülü, 6,25 BTC’den 3,125 BTC’ye düştü. Halving’den hemen önce ve ondan hemen sonra yapılan güncellemelerde zorluk seviyesi artmıştı.

Bitcoin ağındaki hash oranı, bundan bir önceki 24 Nisan tarihli zorluk güncellemesine kıyasla %10 düştü. 29 Nisan’da Bitcoin’in hash fiyatı, PH/s başına 50 doların altına düştü.

Madencilik firması Luxor tarafından kullanılan hash fiyatı terimi, 1 PH/s’lik veya 1 TH/s’lik hash oranının günlük değerini yansıtıyor.

Zorluk seviyesinin azalması, blok üretimini kolaylaştıracağı için halving sonrasında güçlük yaşayan madencilere faydalı olabilir.

Bitcoin Blockchain’inde Yüzde 6’lık Düşüş Yaşandı: Son 18 Ayın En Büyüğü! isimli makale Selim Kuşçu tarafından hazırlanmış ve koinbulteni.comda yayınlanmıştır.

Haber Kaynağı koinbulteni.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Bitcoin Blockchain’inde Yüzde 6’lık Düşüş Yaşandı: Son 18 Ayın En Büyüğü!
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!