ABD’li İki Kurumdan Kripto Para Borsası Bittrex’e Yaptırım İhlalleri Nedeniyle Ceza

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ABD Hazine Bakanlığı’na bağlı Yabancı Varlıkları Kontrol Ofisi (OFAC) ve Mali Suçlar Yaptırım Ağı (FinCEN), kripto para borsası Bittrex’e federal yaptırımları ihlal ettiği gerekçesiyle toplam 53 milyon dolar para cezası verdi. Bittrex yapılan anlaşma ile cezanın 29,8 milyon dolarlık kısmını ödeyecek.

ABD Hazine Bakanlığı resmi web sitesi üzerinden yayınlanan duyuruda, Bittrex’e FinCEN ve OFAC tarafından Banka Gizlilik Yasası’nda (SAR), kara para ile mücadele prosedürlerinde (AML) ve şirketin faaliyet raporlarında tespit edilen ihlaller nedeniyle sırasıyla 24 ve 29 milyon dolar olmak üzeri toplamda 53 milyon dolarlık yaptırım uygulandığı açıklandı.

Verilen bilgilere göre borsa, 2014 ile 2017 yılları arasında İran, Küba, Sudan ve Kırım gibi ABD tarafından yaptırım uygulanan bölgelerde yaklaşık 1.800 kişinin platform aracılığıyla 260 milyon dolar değerinde 116.000’den fazla işlem gerçekleştirmesine izin verdi.

FinCEN Direktörü Himamauli Das konu ile ilgili yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

Bittrex’in AML programı ve SAR raporlama başarısızlıkları, yıllarca ABD finansal sistemini gereksiz tehditlere maruz bıraktı. Bittrex’in başarısızlıkları nedeniyle kara para, yaptırım bölgeleri ve yüksek riskli taraflar finansal sistem üzerinde tehdit yaratabildi. Bu alanda sanal varlık hizmet sağlayıcıları prosedürler ve mevzuatlar konusunda üzerlerine düşen sorumluluğu yerine getirmek zorunda olduklarının farkında olmalıdır. FinCEN BSA’nın kasıtlı ihlal edildiği durumlarda harekete geçmekte tereddüt etmeyecektir.

Öte yandan Bittrex ilgili dönemlerde küçük bir şirket olarak regülasyonlara yabancı olduklarını ve daha sonrasında tutumlarını değiştirerek uyumluluk alanında üçüncü taraflardan hizmet alarak regülasyonlara dikkat ettiklerini belirtti.

OFAC şirketin soruşturma sırasında önemli bir iş birliği sağladığını bunun hafifletici bir sebep olduğunu belirtti. Bu doğrultuda Bittrex’in OFAC ile yaptığı anlaşma dahilinde iki kurumun da suçlamalarının çoğunlukla aynı tabana sahip olması nedeniyle verilen cezaların 29.8 milyon dolarının ödenmesi yeterli olacak.

Haber Kaynağı koinbulteni.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
ABD’li İki Kurumdan Kripto Para Borsası Bittrex’e Yaptırım İhlalleri Nedeniyle Ceza
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!