Bitcoin Madencilerinden Yapay Zeka Adımı Gelebilir: Maliyet Ne Olacak?

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Varlık yönetim şirketi CoinShares’in araştırmasına göre kripto para madencileri, yapay zeka alanına geçmeye başlayabilir.

Bitcoin’de dördüncü halving’in tamamlanmasıyla birlikte madencilere verilen ödül miktarı, yarı yarıya azaldı. CoinShares araştırmasına göre kripto para madencileri, üretim maliyeti genel olarak iki katına çıkacağı için maddi açıdan zorluk yaşayacak.

Araştırmacılar, “Dördüncü çeyrekte (birim başı) maliyet yaklaşık 29.500 dolardı. Halving’den sonra bunun yaklaşık 53 bin dolar olacağı tahmin ediliyor.” dedi. Dördüncü çeyrek içerisinde bir adet Bitcoin üretmenin elektrik maliyetinin yaklaşık 16 bin 300 dolar olduğu belirtilirken bunun halving’den sonra yaklaşık 34 bin 900 dolar olması bekleniyor.

Bitcoin madencilerinin daha fazla gelir elde etme umuduyla yapay zeka alanına geçebileceğini söyleyen araştırmacılar, BitDigital, Hive, Hut 8 gibi bazı madencilik şirketlerinin halihazırda yapay zekadan gelir sağladığını ekledi.

Bitcoin madencileri verimli olmayan cihazları kapatacağı için hash oranının %10 düşebileceğini yazan araştırmacılar, bunun 2025’te 700 EH/s’ye çıkabileceğini söyledi.

Bitcoin Madencilerinden Yapay Zeka Adımı Gelebilir: Maliyet Ne Olacak? isimli makale Selim Kuşçu tarafından hazırlanmış ve koinbulteni.comda yayınlanmıştır.

Haber Kaynağı koinbulteni.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Bitcoin Madencilerinden Yapay Zeka Adımı Gelebilir: Maliyet Ne Olacak?
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!