Telefonica ve Qualcomm, Metaverse Ortaklığını Duyurdu!

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İspanya merkezli bir telekom şirketi olan Telefonica ve bir çip firması olan Qualcomm, Snapdragon Spaces kullanarak Metaverse ve XR projesi geliştirecek. Ayrıca Telefonica, personelini XR ve Metaverse donanımının nasıl kullanılacağı konusunda eğitmeyi planlamaktadır. NFXhaber olarak, detayları sizin için derledik.

Telefonica ve Qualcomm Metaverse Ürünleri Geliştirecekler!

Her iki kuruluş da Metaverse projeleri için Snapdragon Spaces kullanacaktır. Snapdragon Spaces, geliştiricilerin genişletilmiş gerçeklik projeleri oluşturabileceği bir XR geliştirici platformudur. Telefonica ve Qualcomm arasındaki anlaşma, çeşitli Metaverse fırsatlarının araştırılmasını kapsayacak. Ayrıca yeni sektör için ürünlerin lansmanını da kapsayacaktır.

Her iki firma da şu anda yaklaşmakta olan Metaverse girişimleri hakkında fazla bir şey açıklamamıştır. Telefonica’ya göre ortaklık, firmanın gerçek ve dijital dünyaları birleştirecek yeni kullanıcı deneyimleri sunmasına olanak sağlayacak. Bu projeler, merkezi olmayan Web3 teknolojisi ve güçlü ağlar ile sürükleyici teknolojilerin bir kombinasyonunu kapsayacaktır. Raporda, projenin dijital alanda iletişim, eğlence ve ticareti yeniden tanımlayacağı belirtilmiştir. Telefonica Cihazlar ve Tüketici Başkan Yardımcısı Daniel Hernandez, XR’nin gerçek ve dijital dünyayı iyileştirebileceğini söyledi. Bu, bireylerin kendilerini eğlendirmelerine, etkileşimde bulunmalarına ve yeni yollarla iş yapmalarına olanak tanıyacaktır.

Telefonica Çalışanlarını Eğitecek!

Hernandez, şirketin yaklaşmakta olan bu dijital alan için teknoloji ve altyapı inşa ettiğini belirtmiştir. Telefonica, işgücünün becerilerini artırmayı hedeflemektedir. Bu kapsamda hizmetlerini değiştirerek yeni ortaklıklara imza atmaktadır. Ayrıca Başkan Yardımcısı, Qualcomm Technologies ve Snapdragon Spaces ile ortaklığın bu hedefe ulaşmasına ve XR/Metaverse büyümesini sürdürmesine izin vereceğini belirtmiştir.

Qualcomm’un Teknolojiden Sorumlu Başkan Yardımcısı Dino Flore, XR’ın insanların nasıl yaşadığını ve etkileşim kurduğunu yeniden tanımlayabileceğini belirtti. Flore, şirketin en son projesinin XR’nin geliştirilmesinde çok önemli bir zamanda geldiğini de sözlerine eklemiştir. Başkan Yardımcısı, ‘Snapdragon Spaces kullanarak geleceğin ekosistemlerini geliştirmek için Telefonica ile ortak olmaktan mutluluk duyuyoruz. Şirketimiz, Snapdragon Spaces’in XR’nin potansiyelini bir sonraki aşamaya taşıyabileceğine inanmaktadır’ dedi. Ayrıca, son zamanlarda dijital alanın nasıl yeniden tanımlanacağına dair birkaç duyuru yapılmıştır. Ancak insanların nasıl sosyalleştiğini, çalıştığını ve yaşadığını yeniden tanımlamak kolay bir iş değildir.

Metaverse Kavramı Daha Yolun Başında!

Şirketlerin çeşitli Metaverse girişimleri, dijital dünya fikrini bir sonraki seviyeye taşıyor. Bazı projeler, moda ve dijital giyimin Metaverse’e tanıtılmasına odaklanmaktadır. Diğer projeler, çalışanların dijital avatarları kullanarak müşterilerle etkileşime girebileceği Metaverse’te çalışma alanları inşa ediyor. Bununla birlikte, Meta, Qualcomm ve Telefonica gibi bu firmaların beklenenlere rağmen, önümüzdeki aylarda önemli bir şey üretmeleri gerekmektedir.

Sanal Gerçeklik gözlükleri, daha hızlı internet hizmetleri ve diğer araçlar gibi tüketicilerin Metaverse’ü kullanması için gerekli araçlar hala geliştirilme aşamasındadır. Dünyanın büyük bir kısmı zayıf internet bağlantılarıyla mücadele ediyor. Bu nedenle, bu firmaların dijital teknolojiyi kullanarak insan etkileşimlerini yeniden tanımlamaları gerekiyorsa daha gidecekleri uzun bir yol bulunmaktadır. Ayrıca olan teknolojilere sahip insan sayısı oldukça azdır.

Haber Kaynağı nfxhaber.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Telefonica ve Qualcomm, Metaverse Ortaklığını Duyurdu!
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!