Jason Falovitch, 150 Bin Dolar Değerinde NFT Hackine Uğradı!

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Leverage’ın kurucu ortağı Jason Falovitch, yakın zamanda siber dolandırıcılıkta 150.000 dolar değerinde NFT kaybetti. Falovitch, saldırıya uğradığını varlılarını kaybettikten kısa bir süre sonra anlasa da hatası yüzünden kayıplarını engelleyemedi. NFXhaber olarak, detayları sizin için derledik.

Jason Falovitch NFT Hackine Uğradı!

Bilgisayar korsanları her zaman NFT sahipleri için bir tehdit olmuştur. Özellikle son zamanlarda bu durum oldukça artış yaşamaktadır. Ayrıca bu yılın başlarında, teknoloji alanı birkaç benzer saldırıya maruz kalmıştır. Bu saldırılardan en yüksek değere sahip olanı, Bored Ape Yacht Club’tır. Bu NFT, Instagram hesabının ihlali nedeniyle yaklaşık 14 milyon dolarlık kayba sebep oldu. Bunun dışında en yüksek değer kayıplı saldırı, Beeple’ın Twitter hesabı saldırıya uğradığında dolandırıcılara toplam 438.000 dolar kaybetmesiyle gerçekleşmiştir.

Tanınmış kripto para satıcısı Jason Falovitch’ten yaklaşık 150.000 dolar değerinde olduğu tahmin edilen NFT çaldırdı. Jason, Leverage Game Media’nın kurucu ortağı ve TV yıldızı Mark Cuban’ın resmi iş ortağıdır. Falovitch, geçtiğimiz günlerde Twitter sayfasında yaptığı bir paylaşımla saldırıyı duyurmuştur. Açıklamalarına göre saldırı, 24 Eylül’ün geç saatlerinde gerçekleşti.

Tweet’e, kripto yatırımcısının bazı önemli varlıkları üzerindeki kontrolünü kaybettiğini gösteren bir ekran görüntüsü eşlik etti. Bunlara ek olarak, Doodle NFT, Mutant Ape NFT ve Bored Ape NFT eşlik etmiştir. Bir endüstri sitesi olan Web3isgoinggreat.com’a göre, çalınan eşyalar şok edici fiyatlarla yeniden satılmıştır. Mutant Ape 15.99 ETH’ye, Bored Ape ise 82.69 ETH’ye yeniden satılmıştır. Mevcut Doodle taban fiyatları ve çalınan varlıkların sayısı göz önüne alındığında, bilgisayar korsanı ortalama 150.000 dolar değerinde bir hırsızlık gerçekleştirmiştir. Bununla birlikte, dört NFT’nin satın alındıkları sırada ETH’nin fiyatı göz önüne alındığında 377.000 dolara mal olduğu için Falovitch için kayıp daha yüksek görünmektedir.

Bu Yıl NFT Dolandırıcılığı İnanılmaz Rakamlara Ulaştı!

Jason Falovitch, son kayıplarıyla ilgili görüşlerini paylaştı. Açıklamasında, OpenSea pazarı üzerinden cüzdanlarına yapılan son saldırının toplam NFT ve ETH kayıplarının 1 milyon doların üzerine çıktığını belirtti. Ayrıca Blockchain analistleri Chainalysis tarafından yakın zamanda yapılan bir analize göre, 2022’de kripto para birimi tabanlı suçlarda rahatsız edici bir artış yaşanmaktadır.

Hackerlar artık hackleme ve fonların çalınması için, farklı stratejiler kullanıyor. Ayrıca şirket 2022’yi kripto endüstrisi için çalkantılı bir yıl olarak tanımlamaktadır. Chainalysis, ‘Temmuz 2022’ye kadar, sektör saldırılarında 1,9 milyar dolarlık kripto para birimi çalınmıştır. Bu rakam 2021’de aynı ayda 1,2 milyar doların biraz altındaydı’ açıklamasını yaptı.

Haber Kaynağı nfxhaber.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Jason Falovitch, 150 Bin Dolar Değerinde NFT Hackine Uğradı!
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!