Fed Başkanı Jerome Powell Kripto Para Sektörü Hakkında Konuştu: Sınırları Olmayan Bir Dünya

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Jerome Powell, Fransa Bankası’nın düzenlemiş olduğu bir konferansa katıldı ve burada çok kritik açıklamalarda bulundu. Kripto para sektörüne yönelik açıklamalarda bulunan Powell, finansın token’laştırılmasının fırsatlarını ve zorluklarını değerlendirdi. Avrupa Merkez Bankası (ECB) Başkanı Christine Lagarde’ın da yer aldığı konferansta, Powell dijital varlıklara ilişkin dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

FED BAŞKANI KRİPTO PARALAR HAKKINDA KONUŞTU

Fed Baskani Kripto Paralar Hakkinda Konustu

Fed Başkanı Powell, yapmış olduğu açıklamada, “DeFi’nin yapısal sorunları var. DeFi, şu anda günümüz bankacılık sistemiyle çok iç içe değil ve bu bizler için iyi bir durum. DeFi’deki sorunları düşünmeye ve çözmeye zamanımızın olduğunu gösteriyor” sözlerini dile getirdi. Bir diğer yandan Powell, yaptığı açıklamalarda anlık ödeme sistemlerinin halkın kullanımına sunulmasına çok yakın olunduğunu ifade etti ve “Geleneksel ve yeni bakış açısıyla şu anda DeFi’ye bakmalıyız. Sınırları olmayan bir dünya ve geliştirilecek çok fazla şey var” dedi.

POWELL’DAN “STABLECOIN” VURGUSU

Powell, dijital varlıklara ilişkin açıklamasında, “Stablecoin’ler, varlıkların bir nevi dijital hali gibi ancak hepsi şu anda kripto para platformlarında yer alıyor. Stablecoin’lerin kullanımını regüle etmek için iki açıdan bakıyoruz. Fed’in bakış açısından, paranın güvenilirliği her zaman merkez bankasındayken, diğer varlıklar ise Fed’in kontrolü altındayken stablecoin’ler ‘paranın dijital hali’ olarak tanımlanabileceği için burada bir düzenleme yapmamız gerekiyor” dedi.

Haber Kaynağı coinnewstr.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Fed Başkanı Jerome Powell Kripto Para Sektörü Hakkında Konuştu: Sınırları Olmayan Bir Dünya
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!