Avrupa Birliği NFT Tabanlı Sahteciliğe Karşı Sistemi Başlatacak!

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Avrupa Birliği Fikri Mülkiyet Ofisi (EUIPO), şu anda Blockchain ve NFT tabanlı ürün sahteciliği önleme sistemine son güncellemelerin yapıldığını açıkladı. Geçtiğimiz günlerde yayınlanan rapora göre, her şey planlandığı gibi giderse, sistem 2023’te hayata geçirilecektir. NFXhaber olarak, detayları sizin için derledik.

Avrupa Birliği NFT ve Blockchain Sahteciliğiyle Mücadele edecek!

Avrupa Birliği Fikri Mülkiyet Ofisi’nin (EUIPO) birincil amacı, Avrupa Birliği ticari markasının tescilini sağlamaktır. Ayrıca ajans, NFT’ler ve Blockchain teknolojisinden yararlanacaktır. Bu teknolojilerle sahtecilikle mücadele sisteminin üzerinde çalıştığını açıkladılar. Girişim 2023’ün sonundan önce hayata geçecek şekilde planlanmaktadır. Konuya yakın kaynaklara göre, Blockchain tabanlı sahteciliğe karşı çözüm yaratılmaktadır. Bu da üreticilerin orijinallik kanıtı olarak ürünleri için benzersiz NFT’ler oluşturmasını mümkün kılacaktır. Ayrıca her ürünün doğru bir kaydı dağıtılmış bir deftere kaydedilecektir. Bu bilgiler, ürün satıldıktan sonra bir alıcıya veya başka bir yetkili kuruluşa aktarılabilir olacaktır.

EUIPO’nun Hizmet Başkanı Claire Castel konuyla alakalı açıklama yaptı. Açıklamasında, ‘Blockchain üzerindeki kayıt, benzersiz ve değişmez bir simgedir. Mallar bir taraftan diğerine geçerken, token dijital cüzdanlar arasında değiştirilmektedir. Ürün kimliğinin ve dijital kimliğin cüzdanlar arasında aktarımı, ürünlerin orijinal olduğunun kanıtını oluşturuyor’ dedi.

Avrupa Komisyonu, özellikle korsanlık ve ürün sahteciliği tehdidiyle mücadele ile ilgili olduğu için, yıllardır Blockchain teknolojisinin potansiyelini araştırmaktadır. Europol’e göre, sahte ürünler dünya ticaretinin yüzde 2,5’ini oluşturuyor. Bu da yaklaşık olarak 461 milyar dolara denk gelmektedir. Ayrıca AB’de durum daha da ciddi, çünkü sahte veya korsan ürünler bölgeye yapılan toplam ithalatın yaklaşık yüzde beşini oluşturuyor. EUIPO, 2019’da ürün sahteciliği sorununu başlangıç halindeyken ortadan kaldırmak istemiştir. Bu amaçla Blockchain teknolojisiyle korsanlıkla mücadele için Blockathon Forumu’nu başlatmıştır.

EUIPO, şimdi AB’nin ilk Blockchain tabanlı sahteciliğe karşı sistemine son rötuşları yaptığını ve çözümün çalışan bir versiyonunun 2023’ün sonuna kadar yayına gireceğini açıkladı. Ajans, Blockchain destekli sahteciliğe karşı çözümünün açık ve mevcut NFT teknolojileriyle uyumlu olacağını belirtti. Marka sahiplerinin dijital koleksiyonlarını seçtikleri bir NFT pazarında barındırmalarını mümkün kılacağını da açıkça ifade etti. AB’deki yetkililer, NFT’lerin tıpkı Bitcoin (BTC) ve bölgedeki diğer kripto para birimleri gibi, 2024’te yürürlüğe girmesi planlanan Kripto Varlık Piyasaları (MiCA) yasası kapsamında düzenleneceğini ima etti.

Haber Kaynağı nfxhaber.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Avrupa Birliği NFT Tabanlı Sahteciliğe Karşı Sistemi Başlatacak!
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!