Bakan Mehmet Şimşek’ten Kripto Paraların Düzenlenmesine İlişkin Yeni Açıklama!

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, kripto para düzenlenmesine ilişkin açıklamalar yaptı. 

Bakan Mehmet Şimşek Hürriyet’in geleneksel kahvaltı sohbetine konuk olarak yaptığı açıklamalarda, kripto paralar ile ilgili önemli ifadelere yer verdi.

Mehmet Şimşek, kripto paralara ilişkin yasa çalışmalarının son aşamaya geldiğini belirterek öncelikle tanım yapılacağını söyledi. Bakan ayrıca Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) yasasında da değişikliğe gidileceğini vurguladı ve şu ifadelere yer verdi:

Kripto varlıklar “değer veya hak ifade edebilen gayri maddi varlıklar” şeklinde tanımlanıyor. Kripto varlık hizmet sağlayıcısı, kripto varlık saklama hizmeti tanımları yapılıyor. Platformların işleyişine yönelik düzenlemeler öngörülüyor.

Şimşek ekim ayının sonunda TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda 2024 yılı bütçelerine ilişkin bir sunumda, mali suçlarla mücadele ile ilgili kısmında kripto paralara da değinmişti.

Haber Kaynağı koinbulteni.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Bakan Mehmet Şimşek’ten Kripto Paraların Düzenlenmesine İlişkin Yeni Açıklama!
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!