Bitcoin Geliştiricisi ABD’yi Harekete Geçirdi: Güvenlik Açığı Mı Oluşturuyor?

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bitcoin (BTC) tabanlı BRC-20 protokolüne sahip Ordinals, ABD Ulusal Güvenlik Açığı Veri Tabanına (NVD) eklendi.

Geçtiğimiz günlerde Bitcoin Core geliştiricisi Luke Dashjr‘in “ordinals ürünleri Bitcoin için güvenlik açığıdır” demesinin ardından ABD cepheside harekete geçti. ABD’li yetkililer Dashjr’in açıklamalarını referans göstererek Ordinals yapısının ABD için ulusal güvenlik açığı yaratabileceğini belirtti ve Ordinals protokolünü ABD Ulusal Güvenlik Açığı Veri Tabanına ekledi.

Ordinals’in NVD listesine eklenmesi, ABD’nin bu güvenlik açığını tanıdığı, kataloglandırdığı ve kamu farkındalığı için öne çıkardığı anlamına geliyor. Veri tabanı, ABD Ticaret Bakanlığı’na bağlı bir kurum olan Ulusal Standartlar ve Teknoloji Enstitüsü (NIST) tarafından yönetilmektedir.

Dashjr kısa süre önce yaptığı açıklamasında Ordinals ve Inscriptions protokollerinin Bitcoin blokzincirine spam göndermek için Bitcoin Core’daki bir güvenlik açığından yararlandığını söylemiş ve bu açıklamanın ardından en büyük Ordinal projesi ORDI %40 değer kaybetmişti.

Ordinals işlemlerinin artması 2023 yılı içerisinde Bitcoin ağının birkaç kez duraksamasına sebep olmuştu. Geliştirici Dashjr tarafından yapılan uyarı esnasında Bitcoin blokzinciri üzerinde 260.000’den fazla onaylanmamış işlem bulunuyordu.

Haber Kaynağı koinbulteni.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Bitcoin Geliştiricisi ABD’yi Harekete Geçirdi: Güvenlik Açığı Mı Oluşturuyor?
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!