18 Milyar Dolarlık Bitcoin Aracındaki Düşüş Trendi Böyle Sona Erdi

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Grayscale Investments tarafından ihraç edilen spot Bitcoin ETF’sinin 78 günlük serisi sona erdi.

Grayscale Bitcoin Trust (GBTC) fonundan arka arkaya 78 gün boyunca net para çıkışı olduktan sonra trend, iki gün boyunca tersine döndü ve fona para girmeye başladı.

Piyasa verilerine göre 6 Mayıs’ta Grayscale fonuna 62,14 milyon dolar değerinde 979 Bitcoin eklendi. Fonda toplamda 292.218 Bitcoin tutuluyor.

Bloomberg ETF analisti James Seyffart, bu değişimin sebebiyle ilgili olarak, “Kısa vadeli taktiksel bir işlemden kaynaklanıyor olabilir. Bunun gibi kısa vadeli zaman aralıklarında fon yönetim ücretleri çok daha önemsizdir.” dedi.

Grayscale fonundan kurulduğu günden beri milyarlarca dolar değerinde Bitcoin çıktı. Bunun başlıca sebebi, GBTC’nin BlackRock gibi diğer ihraççılara kıyasla çok daha yüksek bir fon yönetim ücreti kesiyor olması.

Seyffart, “Eğer piyasa yapıcılar piyasa yaparken GBTC’yi kullanıyorsa para akışına bu yol açmış olabilir. Ya da buna spot Bitcoin’lere sadece GBTC aracılığıyla ulaşılabilen bir platformdaki biri de yol açmış olabilir.” diye ekledi.

18 Milyar Dolarlık Bitcoin Aracındaki Düşüş Trendi Böyle Sona Erdi isimli makale Selim Kuşçu tarafından hazırlanmış ve koinbulteni.comda yayınlanmıştır.

Haber Kaynağı koinbulteni.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
18 Milyar Dolarlık Bitcoin Aracındaki Düşüş Trendi Böyle Sona Erdi
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!