40 bin dolara düşüş bir tuzak mı?

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bitcoin fiyatı 11 Aralık tarihinde, birden fazla göstergenin satış sinyalleri vermesi ve yatırımcıların kar realizasyonu gerçekleştirmesiyle yüzde 7’lik sert bir düşüş yaşadı. Bitcoin’in 42 bin doların üzerinde tutunup tutunamayacağı, bu düşüşün fırsat mı yoksa bir trend dönüşü mü olduğunu belirleyecek. 

Kısa vadeli dalgalanma mı yoksa trend dönüşü mü?  

Günlük grafikte görülen yüzde 6,5’lik keskin fiyat düşüşü, kripto para 300 milyon dolarlık long pozisyonun tasfiye edilmesine neden oldu. 

BTC/USD 4 saatlik grafik. Kaynak: Bitstamp  

Bununla birlikte günlük grafiğe yakınlaşıldığında ise bu hareket, son birkaç ay içinde bulunduğumuz yükseliş trendinin parçası olan küçük bir geri çekilme olarak görünüyor. Dahası, relatif güç endeksi de (RSI) 70’in altındaki nötr bölgeye çekildi. 

BTC/USD günlük grafik. Kaynak: Bitstamp 

Geçen haftaki analizler, Bitcoin’in içinde bulunduğu güçlü yükseliş trendini teyit etti ve fiyatın 40 bin dolar direncini kırmasının ardından fiyat hareketinde önemli bir ivme gözlendi. 

Bu bağlamda, son düşüşün trend dönüşünden ziyade devam eden yükseliş trendi içinde kısa vadeli bir dalgalanma olabileceği göz önünde bulundurulmalı ancak önümüzdeki günlerde gerçekleşebilecek aşağı yönlü veya yatay hareketlere de hazır olunmalıdır.   

Önemli fiyat seviyeleri 

Daha önce de belirtildiği gibi izlenmesi gereken önemli seviyeler arasında, 2021’den bu yana önemli olan 31.860, 28.050 ve 25.200 dolar seviyeleri yer alıyor.  

İlgili: BTC hakimiyeti ikiye böldü: Kritik bir role sahip

BTC fiyatının bu seviyelere yaklaşmamış olması ve son yükseliş trendinin küçük direnç seviyelerini kolaylıkla aşacak kadar güçlü olması, mevcut fiyat hareketinin trend dönüşünden ziyade sağlıklı bir düzeltme olduğu argümanını güçlendiriyor.

Boğa piyasasında sağlıklı düzeltmeler

Düzeltmeler, yükseliş trendlerinin normal bir parçası olarak kabul edilir. Piyasaya para girişine ve zayıf yatırımcıların elenmesine olanak tanıyan düzeltmeler, genellikle piyasa için gerekli ve sağlıklıdır. 

Eğer bu düzeltmeyi güçlü bir sıçrama izlerse, mevcut düşüşün trend içinde bir düzeltme olduğu ve yatırımcıların dip seviyelerden alım yaptığı kesinleşecektir. 

Trend dönüşünden ziyade geçici bir düşüş gibi duran bu fiyat hareketi, uzun süreli trende göre değerlendirilmelidir. 

BTC fiyatının tüm zamanların en yüksek seviyesinden düşüşü. Kaynak: Glassnode  

Ancak yukarıdaki grafikte de görüldüğü üzere her boğa piyasasında yüzde 20’nin üzerinde geri çekilmeler yaşandığı da göz önünde bulundurulmalıdır. 

Başka bir deyişle, yükseliş trendi bozulmadan çok daha sert düşüşler yaşanabilir ancak fiyatın 42 bin doların üzerinde tutunması, bu hareketin sadece kısa vadeli bir düşüş olduğu ve yükseliş eğiliminin devam ettiği savını daha da güçlendirecektir. 

Bu haber sadece bilgi amaçlıdır. Yatırım tavsiyesi değildir.

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
40 bin dolara düşüş bir tuzak mı?
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!