Hakkında iddialar bulunan FTX çalışanı, kalan parasını istiyor

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

FTX’in bağış kampanyalarına yardımcı olması amacıyla Sam Bankman-Fried tarafından işe alınan eski bir Jane Street trader’ı, borsadan alacağı olduğunu söyledi.

Bloomberg’ün haberine göre, FTX’in dolandırıcılık faaliyetlerine ilişkin bir bilgi sahibi olduğunu reddeden Ross Rheingans-Yoo, 275.000 dolar talep etti. 

Rheingans Yoo’nun iddiasına göre FTX, Kasım 2022’de iflas etmeden iki ay önce kendisine 375.000 dolar ödedi. İflasın ardından 275.000 dolarlık ikramiyesi içerde kaldı. 

FTX’in yeni yönetimi, Rheingans-Yoo’nun Sam Bankman-Fried ve ekibine yardım ve yataklık ettiğini iddia etti. 

Rheingans-Yoo, yeminli ifadesinde şunları belirtti:

“Ben, FTX’in müşteri fonlarını kötüye kullandığını bilen ve bunu kolaylaştıran Sam Bankman-Fried’ın yakın çevresinin bir parçası değildim. SBF’nin dolandırıcılığı ile ilgili hiçbir bilgim yoktu.”

Rheingans-Yoo, FTX’in bağışlarını denetlemek üzere 2022 yılının başlarında SBF tarafından işe alındığını belirtti. 

Ağır iddialar 

Rheingans-Yoo, 100.000 dolarlık taban bir maaşla işe alındığını ve görevleri arasında Latona Bioscience’a da liderlik etmesinin de yer alacağını düşündüğünü belirtti.

FTX’in iflas danışmaları ise geçtiğimiz temmuz ayında Latona’nın FTX Vakfı ile birlikte Sam Bankman-Fried’ın kişisel itibarı için çeşitli yatırımlar ve bağışlar yapan bir şirket olduğunu iddia etti. Latona’nın FTX’in müşteri fonlarından 71 milyon dolar aldığı da iddialar arasında yer aldı. 

Rheingans-Yoo, Latona’yı yönetme görevinin toplum üzerinde olumlu etki yaratacak hayır kurumlarını araştırmak üzerine olduğunu vurguladı. 

Rheingans-Yoo’nun kalan parayı geri alıp alamayacağına ilişkin karar, Delaware iflas hakimi tarafından verilecek. 

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Hakkında iddialar bulunan FTX çalışanı, kalan parasını istiyor
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!