CBOE, BTC ve Ether vadeli işlemleri için harekete geçti

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Cboe Digital, Bitcoin ve Ether marjlı vadeli işlem ticaretinin lansmanın 11 Ocak 2024’te gerçekleşeceğini duyurdu. Düzenlemelere tabi olan Cboe  ABD’de tek bir platformda hem spot hem de kaldıraçlı türev işlemleri sunan ilk borsa olacağını ifade etti. 

Marj ticareti, müşterilerin tam teminat vermeden vadeli işlem yapmalarına olanak sağlayarak sermaye verimliliğini artırır.

Cboe Digital Başkanı John Palmer, şu ifadeleri kullandı:

“Türevlerin, kriptoda ek likidite ve riskten korunma fırsatlarını teşvik edeceğine ve pazarın büyümesi için bir sonraki kritik adımın atılmasını sağlayacağına inanıyoruz.”

Cboe Digital, hem bireylere hem de kurumlara ticaret yapma imkanı sunuyor.

Kripto ve geleneksel finans firmalarının da aralarında bulunduğu 11 şirket, yeni özelliği lansmandan itibaren destekleme kararı aldı. Bu şirketler arasında B2C2, BlockFills, Cumberland DRW ve Talos’un yer aldığı belirtildi.

Cboe Digital, geçtiğimiz haziran ayında CFTC’den marjlı vadeli işlem ticareti için onay aldı. CFTC yetkilisi Christy Goldsmith Romero, Cboe Digital’i geleneksel vadeli işlem piyasası yapısı ve düzenleyici çerçevenin parametreleri dahilinde faaliyet göstermesi sebebiyle övdü. 

Cboe Digital, regülatörün onayına bağlı olarak fiziksel ürünlere de genişlemeyi planladığını ifade etti.

Cboe Digital to adopt a Default Liquidity Incentive Program, in effect as early as November 17⚠️ pic.twitter.com/NlSC0xH8Ff

— M.B. (@741trey) November 8, 2023

BTC vadeli işlemlerinin açık pozisyonları, Cboe Digital’in rakibi olan Chicago Ticaret Borsası’nda (CME) artış gösterdi. CME, ekim ayında Binance’in ardından ikinci en büyük BTC vadeli işlem borsası oldu. 3 Kasım’da da rekor seviyeye ulaştı. 

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
CBOE, BTC ve Ether vadeli işlemleri için harekete geçti
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!