Brezilyalılar USDT'ye güveniyor

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

USDT, ülkedeki kripto para işlemlerinin büyük bir kısmını oluşturuyor.

Brezilya’nın gelir servis kurumunun paylaştığı verilere göre, en popüler stablecoin USDT’nin benimsenme oranında devasa bir artış görüldü.

Ekim ayının ortası itibariyle, ülkedeki USDT işlemleri yaklaşık olarak 271 Brezilya realine (55 milyar dolar) ulaştı. USDT, Bitcoin hacmini yaklaşık olarak ikiye katlamayı başardı. Bitcoin işlemleri, 30 milyar dolar seviyesinde yer aldı. Stablecoin’ler, genellikle ABD doları ve Brezilya reali gibi fiat para birimlerine sabitlenen kripto para birimleridir.

2021 yılından beri Brezilya’da artış gösteren USDT işlemleri, Temmuz 2022’de ilk kez Bitcoin’i geride bırakmayı başardı. Bu verinin en önemli sebeplerinden birisi, aynı dönem Three Arrows Capital ve Voyager Digital’in yaşadığı çöküş oldu.

Brezilya reali cinsinden hacme göre en büyük altı kripto para birimi. Kaynak: Receita Federal 

Hükümetin raporuna göre, kripto piyasalarında yaşanan krizler sebebiyle 2022 yılında kripto hacmi %22 oranında azalarak 31 milyar dolara geriledi.

Brezilya vergi dairesi, yapay zekâ ve ağ analizine dayanan bir sistem kullanarak vatandaşlarının kripto faaliyetlerini takip ediyor. Paylaşılan bilgilere göre sistem, kripto ile yapılan şüpheli işlemleri tespit edebiliyor.

Ülkenin gelir kurumu, yurt dışında yaşayan Brezilyalı vatandaşların kripto varlıklarından da gelir elde etmeyi hedefleyen bir politika izledi. Kongre, 25 Ekim’de yurt dışındaki vatandaşlardan vergi alınması için yeni bir yasa kabul etti.

Kabul edilen yasaya göre, 6.000 real ila 50.000 real arasındaki yurt dışı kazançları, Ocak 2024’ten itibaren yüzde 15 oranında vergiye tabi olacak. Belirlenen eşiğin üzerindeki vergiler, yüzde 22,5 oranında uygulanacak.

Brezilya’da faaliyet gösteren kripto borsalarının 2019 yılından bu yana tüm kullanıcı işlemlerini hükümete açıklaması gerekiyor. Ülkede faaliyet gösteren kripto para borsaları arasında Coinbase, Binance, Bitso ve Crypto.com gibi borsaların yanı sıra Mercado Bitcoin ve Foxbit gibi yerel borsalar da yer alıyor. 

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Brezilyalılar USDT'ye güveniyor
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!