Piyasa Bitcoin ETF onayı beklerken GBTC borsa iskonto oranları yüzde 16’ya düştü

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Grayscale’in Bitcoin yatırım aracı Grayscale Bitcoin Trust (GBTC), ABD’de spot Bitcoin ETF’lerinin onaylanmasında sona yaklaşılırken, neredeyse iki yılın en düşük borsa iskonto oranıyla işlem görmeye başladı. 

YCharts’tan gelen son veriler, GBTC’nin Bitcoin net varlık değerine (NAV) yaptığı iskonto oranının 13 Ekim itibarıyla yüzde 15,87’ye düştüğünü gösterdi.

Net Varlık Değeri’ne (NAV) uygulanan iskonto oranı, bir yatırım fonu veya ETF’in net varlık değerinin ne kadar altında işlem gördüğünü belirtir. 

Veriler, GBTC iskonto oranının, BlackRock ve diğer birkaç finans kuruluşunun Haziran ortasında spot Bitcoin ETF başvurusu gerçekleştirmesiyle düşmeye başladığını ve 15 Haziran’da yüzde 44 olan iskonto oranının 5 Temmuz’da yüzde 26,7’ye düştüğünü, o zamandan bu yana da düşüşün devam ettiğini gösterdi.

12 aylık GBTC borsa iskonto oranı grafiği. Kaynak: YCharts

CoinGecko verileri

CoinGecko’dan elde edilen verilere göre GBTC iskonto oranları en son, Bitcoin’in 10 Kasım’da tüm zamanların en yüksek fiyatı 69 bin dolara ulaşmasından yalnızca bir ay sonra, Aralık 2021’in başlarında benzer seviyelerdeydi.

Bitcoin savunucusu Oliver Velez, piyasanın yıl sonuna kadar spot Bitcoin ETF onayını fiyatlandıracağına inandığını söyledi.

Lyle Pratt ve bazı diğer analistler ise spot Bitcoin ETF’lerinin onayında sona yaklaşılmasıyla GBTC iskonto oranlarının önümüzdeki haftalarda daha da düşeceğini dile getirdi.

THE GBTC DISCOUNT HAS NARROWED TO 16% AS THE MARKET BETS ON A BITCOIN SPOT ETF APPROVAL.

Grayscale’s Bitcoin Trust, commonly known as GBTC, has experienced notable changes in its market dynamics. At the start of this year, GBTC was trading at a significant discount of 48.31%… pic.twitter.com/2nWLmvnewb

— The Wolf Of All Streets (@scottmelker) October 13, 2023

13 Ekim tarihinde SEC’in Grayscale kararına itiraz etmeyeceğinin ortaya çıkmasının arından Bloomberg ETF analisti James Seyffart, aynı tarihte bir gönderi paylaşarak, Bitcoin ETF onaylarının “verildiğini” vurguladı. 

15 Ekim tarihinde Grayscale’in, SEC’in itiraz için 45 günlük süresinin dolduğunu belirten bir bildirimde bulunduğu, bunun da mahkemenin yedi takvim günü içinde “nihai kararını” açıklayacağı anlamına geldiği bildirildi. 

Şirketten yapılan açıklamada, “Grayscale ekibi, SEC’in onayı üzerine GBTC’yi ETF’e dönüştürmeye operasyonel olarak hazır ve mümkün olan en kısa sürede daha fazla bilgi paylaşmayı sabırsızlıkla bekliyor” sözlerine yer verildi.

NEW: Statement from @Grayscale on the @SECGov’s decision to not seek a rehearing:

“The Federal Rules of Appellate Procedure’s 45-day period to seek rehearing has now passed. The Court will now issue its final mandate within seven calendar days. The Grayscale team remains…

— Eleanor Terrett (@EleanorTerrett) October 15, 2023

Cointelegraph yorum almak için Grayscale’e ulaşmaya çalıştı ancak sorularımız yanıtsız kaldı.

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Piyasa Bitcoin ETF onayı beklerken GBTC borsa iskonto oranları yüzde 16’ya düştü
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!