ABD Adalet Bakanlığı, fidye yazılımı çetesi Hive’in web sitesine el koydu

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Grup, son iki yılda altyapıyı, sağlık hizmeti sağlayıcılarını ve daha fazlasını hedef aldı.

Amerika Birleşik Devletleri Federal Soruşturma Bürosu Direktörü Christopher Wray’e göre, uluslararası kolluk kuvvetleri Hive isimli fidye yazılımı çetesini ortadan kaldırdı. 

Gerçekleştirilen operasyonla, Temmuz 2022 tarihinden bu yana ele geçirilen 1.300’den fazla şifre çözme anahtarı kurtarıldı. Ek olarak 130 milyon dolarlık fidye yazılımı ödemelerinin de önüne geçildiği vurgulandı.

Yetkililer, Hive tarafından bir Louisiana hastanesine düzenlenecek fidye yazılımı saldırısının önlendiğini ve hastanenin 3 milyon dolarlık bir ödeme yapmasının önüne geçildiğini belirtti. 

Grubun hayalet sunucularının, ABD makamları, Alman Reutlingen Polis Merkezi, Alman Federal Kriminal Polisi, Hollanda Ulusal Yüksek Teknoloji Suç Birimi ve Europol arasında fidye ödemelerini takip etmek ve varlıkları kurbanlara iade etmek için uluslararası bir çabayla ele geçirildiği bildirildi.

Kolluk kuvvetlerinin açıklamasına göre Temmuz 2022’den beri örgüt içerisine ajanlar sızdırılmıştı. O dönemden beri güvenlik güçleri, Hive’in kontrol panellerine kalıcı bir erişim elde etti ve Hive’in haberi olmadan kurbanların varlıkları kurtarılmaya başlandı.

Hive, Nisan – Mayıs 2022 arasında Kosta Rika halk sağlığı hizmeti ve sosyal güvenlik fonu siber saldırısı gibi bir dizi kötü şöhretli fidye yazılımı saldırısının arkasında yer alıyordu. Grup, dijital altyapıyı kilitleyerek 5 milyon dolarlık Bitcoin talep etti. Saldırının ardından yaklaşık 4800 kişi tıbbi randevusunu kaçırdığını belirtti. 

Gerçekleştirilen başarılı operasyona rağmen Wray şunları söyledi:

“Ne yazık ki geçtiğimiz yedi ay botunca Give kurbanlarının yalnızca yaklaşık %20’sinin olası problemleri güvenlik güçlerine bildirdiğini gördük. Neyse ki burada, şikayette bulunmayan birçok kurbanı tespit edip yardım edebildik. Ancak durum her zaman böyle olmuyor. Mağdurlar saldırıları bizlere bildirdiği takdirde onlara ve diğerlerine yardım edebiliriz”

 

 

 

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
ABD Adalet Bakanlığı, fidye yazılımı çetesi Hive’in web sitesine el koydu
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!