Türkiye, Stablecoin Dünya Sıralamasında Zirveye Yerleşti

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Chainalysis verileri incelendiğinde, Türkiye’nin ekonomik dengesinde belirgin bir değişiklik görülüyor. Yapılan analizlere göre, stablecoin alımları GSYH’nin sadece yüzde 4,3’ünü oluştururken, bu oranın önümüzdeki dönemde artış göstermesi bekleniyor. Türkiye’nin bu alandaki büyümesi, uluslararası arenada dikkat çekici bir konuma ulaştırmış durumda.

Kripto sektörü günden güne gelişmeye ve benimsenmeye devam ediyor. Özellikle son bir senede kripto sektörüne yeni kullanıcı/yatırımcı girişinde artış yaşandı. Bunun en önemli sebebi spot Bitcoin ETF’ler ile birlikte başlayan kurumsal sürecin BTC‘yi tüm zamanların en yüksek seviyesine taşıması oldu.

Chainalysis, artan kripto benimsenmesinde insanların stablecoin alımlarını ülke bazlı inceledi. Yapılan araştırmalar sonucunda, Türkiye’de yoğun bir şekilde stablecoin alındığı ortaya çıktı. Verilere göre, Türkiye stablecoin alımlarında dünya birincisi oldu.

Türkiye’de Kripto Paralara Yoğun İlgi Var

Kripto ve dijital varlıklar alanında Türkiye günden güne büyüyor. Veriler, Türkiye’nin yeni teknoloji olarak nitelendirilen bu alanda zirveye oynadığını gösteriyor. Özellikle Türkiye’de kripto paralara yoğun bir ilgi var.

Chainalysis’in son yaptığı araştırmada da Türkiye detayı yer aldı. Chainalysis, ülkelerin Gayri Safi Yurtiçi Hasıla (GSYH) oranına göre stablecoin alımlarını inceledi. Alımlar ülkeler tarafından değil, ülkelerde yaşayan insanlar tarafından gerçekleştiriliyor.

Verilere göre, Türkiye’deki stablecoin alımları GSYH’nin yüzde 4,3’üne denk geliyor. Bu oran ile birlikte Türkiye, Tayland ve Gürcistan’ın üzerinde, birinci sırada yer alıyor.

Türkiye, GSYH’ye göre en fazla stablecoin alımı gerçekleştirilen ülke olurken, ikinci sırada Tayland yer alıyor. Gürcistan üçüncü sırada, ABD dördüncü sırada ve Avrupa Birliği beşinci sırada bulunuyor.

Cointelegraph, ABD’nin stablecoin işlem hacimlerinde dünya lideri olduğunu, ancak Türkiye’nin GSYH’ye göre daha fazla paya sahip olduğunu 

Blockchain araştırma ve veri platformu Chainalysis’in 25 Nisan raporuna göre, Türkiye’deki stablecoin alımları Nisan 2023 ile Mart 2024 arasında GSYH’sinin yüzde 4,3’ünü oluşturdu.

Chainalysis araştırma direktörü Kim Grauer, Cointelegraph’a verdiği demeçte, Türkiye’nin GSYH’sinin 2022 itibariyle 907 milyar dolar olduğunu ve toplam stablecoin alım miktarının 38 milyar dolara tekabül ettiğini açıkladı.

Grauer, sözlerine şunları da ekledi: “Bu, Türk lirasının stablecoin’lere ve stablecoin’lerin liraya transferlerinin toplam rakamıdır, stablecoin faaliyeti GSYH’yi etkilemez; bunun yerine, okuyuculara bağlam sağlamak için stablecoin faaliyetini GSYH’nin bir yüzdesi olarak ifade ettik.”

Haber Kaynağı coinnewstr.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Türkiye, Stablecoin Dünya Sıralamasında Zirveye Yerleşti
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!