Miami Heat Arena, isim haklarını FTX’ten geri alıyor!

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Miami Eyaleti’nin Dade bölgesi, 2021 yılında NBA Basketbol takımı olan Miami Heat’in sahası Heat Arena’nın ismini 2040 yılına kadar “FTX Arena” yeniden isimlendirmişti. Söz konusu anlaşma ise 135 milyon dolar değerindeydi. Ancak FTX’te meydana gelen pek çok üzücü olayın ardından Miami-Dade, FTX’in reklam markasını Miami Heat Arena’dan kaldırıyor. 

2021 yılında FTX ile yapılan yeniden isimlendirme anlaşmasının ardından, Heat Arena’nın girişi, çatı bölümü, basketbol sahası, güvenlik yetkililerinin polo gömlekleri ve çalışanların tesise erişmek için kullandıkları kartların çoğu FTX logolarıyla markalanmıştı.

FTX’in iflas süreci, Miami-Dade’i harekete geçirdi 

Dade bölgesinin yetkilileri, FTX borsasının iflas işlemlerine başlamasının ardından 22 Kasım 2022’de isim hakları anlaşmasına son vermek için mahkemeye başvurdu. Anlaşmanın bir parçası olarak Heat, Haziran 2021 tarihinden itibaren yılda 2 milyon dolar alacaktı. 1 Ocak tarihi ise alacağı ödemenin son tarihiydi. Bu tarihte alacağı rakam ise 5,5 milyon dolardı. 

Ayrıca, FTX’in reklam stratejerinin büyük bir kısmını spor sponsorluk anlaşmaları kapsıyordu. Bunlardan bazıları ise Mercedes destekli bir Formula 1 uluslararası yarış takımıyla yapılan anlaşmalar, Berkeley’deki Cal Memorial Stadının isim hakları ve NFL’in efsanevi oyuncusu Tom Brady ise yapılan anlaşmalardı. 

İlginizi çekebilir: FTX 5 milyar dolardan fazla kripto para topladı – Rapor

Oyunuzu şimdi kullanın!

Organizasyonlar teker teker FTX’e veda ediyor 

FTX’te meydana gelen çöküşle birlikte, borsa bir gecede küresel çapta tüm itibarını yitirdi. İflas işlemlerini başlatmasının ardından tüm kuruluş ve organizasyonlar, FTX ile olan bağlantılarını bir bir koparmaya başladı. Bunlardan bir tanesi de spor organizasyonu Team SoloMid (TSM) oldu.

Cointelegraph tarafından daha önce de bildirildiği üzere TSM, FTX ile olan 210 milyon dolarlık anlaşmasını askıya aldı. Bilindiği üzere söz konusu ortaklık, Haziran 2021’de başlamıştı ve TSM’nin yeni ismi FTX TSM olmuştu. 

Buna ek olarak, popüler çok oyunculu çevrimiçi savaş arenası oyunu League of Legends ile FTX arasındaki 2021-2028 sponsorluk anlaşması da sonlandırılacak. 

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Miami Heat Arena, isim haklarını FTX’ten geri alıyor!
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!