ABD’de faiz oranları yüzde 4’e yükseltildi

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ABD Merkez Bankası (Fed) Federal Açık Piyasa Komitesi (FOMC), faiz oranlarına ilişkin kararını duyurdu.

2 Kasım’da toplanan FOMC, faiz oranlarında 75 baz puan artışa karar verdi. Böylece yüzde 3,25 olan faiz yüzde 0,75 yükselmiş oldu.

Piyasalar merkez bankasından 75 baz puanlık bir artış bekliyordu.

Fed, COVID-19 pandemisinde uygulanan parasal genişleme politikaları sonucunda ülkede enflasyonun tırmanmasının ardından tutumunu değiştirdi. Mart ayında parasal daralma stratejisi uygulamaya başlayan Fed, bugünkü hariç beş kez daha faiz artırdı.

Enflasyon beklenen hızda olmasa da geriliyor

ABD’de enflasyon, haziran ayında Tüketici Fiyat Endeksi’nin (TÜFE) yüzde 9,1’e ulaşmasıyla birlikte tepe yaptı. Art arda gelen faiz kararlarının ardından, yıllık TÜFE ağustos ayında yüzde 8,3’e geriledi.

Cointelegraph’ın haberine göre, enflasyon eylül ayında gerilemeye devam ederek yüzde 8,2’yi gördü. Ne var ki piyasalar, yıllık TÜFE’nin eylül ayıyla yüzde 8,1’e gerilemesini bekliyordu.

Aylık enflasyon da piyasaların beklediği gibi gelmedi. ABD İşçi İstatistikleri Bürosu’na (BLS) göre enflasyon, eylül ayında piyasaların beklentisinin aksine yüzde 0,2 değil yüzde 0,4 yükseldi.

Fed’in faiz kararlarının enflasyonu durdurmada başarılı olup olmadığı, ekim ayı TÜFE verilerinin açıklanmasıyla daha da netleşecek. BLS, ekim ayı verilerini 10 Kasım’da paylaşacak.

Merkez bankası, enflasyonu orta vadede yüzde 2’ye çekmeyi hedefliyor.

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
ABD’de faiz oranları yüzde 4’e yükseltildi
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!