Apple, NFT platformları için App Store kurallarını güncelledi

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Teknoloji devi Apple, ilk defa NFT’ler için kodlanmış özel kuralları belirginleştiren NFT’ler ve kripto para borsaları hakkındaki App Store kurallarını netliğe kavuşturdu. 

Yeni kurallar, NFT satın alımlarının nasıl vergilendirileceğini ve ne için kullanılabilip kullanılamayacağını doğruluyor. Kurallar, ayrıca bir kripto alım satım uygulamasının nasıl listelenebileceğine dair kuralları da netleştiriyor. 

24 Ekim tarihinde App Store talimatlarında yapılan güncellemeye göre, NFT’lerin uygulama içi satın alımlarına izin verilirken, başka bir yerden alınan NFT’lerin görüntüleme dışında herhangi bir şey için kullanılmasını engelleyen bir dil eklendi.

Bu, uygulamaların “oluşturma, listeleme ve aktarma” gibi NFT’lerle ilgili “satış ve satış hizmetleri” için uygulama içi satın alımları kullanmasına izin verecek. 

Bununla birlikte teknoloji şirketi, tüm NFT alımlarının uygulama içinde gerçekleştirildiğinden emin olarak, uygulama içi NFT satın alımlarını tüm satın alımlarda standart yüzde 30 komisyon oranına ekleyen NFT “Apple vergisini” ikiye katlıyor gibi görünüyor.  

Uygulamaların, kullanıcılara NFT satın alırken uygulama mağazaları komisyonlarından kurtulmak için “butonlar, harici bağlantılar ve diğer eylem çağrılar” içermesine izin verilmeyecek. Bu uygulamalar, ayrıca bir uygulama içindeki içeriğin ve işlevselliğin kilidini açmak için kullanılabilecek “QR kod, kripto para ve kripto cüzdanları” gibi mekanizmaları kullanmasını önleyecek. 

Bu kurallar, şirket OpenSea ve Magic Eden gibi NFT pazar yerleri aracılığıyla gerçekleştirilen satışlarda uyguladığı yüzde 30 komisyon ücreti uyguladığı için eleştirilere maruz kaldığı dönemde geldi. Yüzde 30’luk komisyon ücreti uygulaması, NFT satın alımlarındaki ortalama yüzde 2,5 komisyonla karşılaştırıldığında “gülünç bir şekilde pahalı” olarak nitelendirildi. 

Magic Eden, şirketin politikasını öğrendikten sonra hizmetlerini App Store’dan kaldırdığını söyledi. Diğer NFT pazar yerleri ise, kullanıcıların yalnızca sahip oldukları NFT’lerine göz atıp görüntüleyebilecekleri şekilde uygulama işlevlerini küçülttüler. 

Apple’ın talimatları, uygulama içi satın alımlar için kripto kullanımını da yasakladı. Şirket, yalnızca banka veya kredi kartları gibi “geçerli bir ödeme yöntemi” ile itibari para birimi alımlarına izin verdi. 

Yeni talimatlar, Apple’ın gibi alım satımların yüzde 30 “Apple vergisine” tabi olmayan borsalar tarafından öne sürülen kripto para alım satım platformlarına dair mevcut politikasında herhangi bir değişiklik yapmadı. 

Bununla birlikte, yeni dil desteği, kripto para alım satım platformlarının yalnızca “uygulamanın kripto para alım satım hizmeti verebilmek için uygun lisansa ve izinlere sahip olduğu ülkelerde veya bölgelerde” sunulabileceğini açıklığa kavuşturmak eklendi. 

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Apple, NFT platformları için App Store kurallarını güncelledi
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!