Birleşik Krallık’ı Kriptonun Merkezi Yapmak İsteyen Rishi Sunak İngiltere’nin Yeni Başbakanı Oldu

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İngiltere’nin Başbakanı Elizabeth Truss’ın istifasının ardından yerini eski maliye bakanı Rishi Sunak aldı. Sunak, Maliye Bakanlığı yaptığı dönemde kripto para dostu açıklamalarıyla biliniyordu.

Geçtiğimiz günlerde İngiltere’nin Başbakanı Elizabeth Truss 45 gün görev yaptıktan sonra istifa etti. Bugün yaşanan gelişmelere göre İngiltere’nin yeni başbakanı Rishi Sunak oldu. Temmuz başında maliye bakanı olarak istifasını açıklayan Sunak, kripto para dostu açıklamalarıyla tanınıyordu.

Yeni Başbakan Sunak, nisan ayında yaptığı bir açıklama ile stablecoinlerin yasal açıdan geçerli birer ödeme şekli olarak tanınacağını belirtmişti. O açıklamalar sırasında Sunak’ın önderliğindeki Maliye Bakanlığının Birleşik Krallık’ı kripto varlık teknolojisi ve yatırımı alanında global bir merkez haline getirmeyi hedeflediği ifade edilmişti.

Sunak’ın kripto para sektörüne dair tarafsız ve yenilikçi tutumu yatırımcılar tarafından geçtiğimiz süreç boyunca takdir ediliyordu. Ancak seçimin oldukça küçük bir seçmen grubuna hitap etmesi nedeniyle yatırımcıların büyük bir kısmı Rishi Sunak’a olan desteklerini gösterme fırsatına erişememişti. Sunak’ın istifasının ardından kripto paralar ve İngiltere entegrasyonunun suya düştüğüne dair açıklamalar medyada dolanıyordu. Fakat yaşanan bu son gelişmeler, İngiltere cephesinde her şeyi yeniden şekillendirebilecek nitelikte görünüyor. İngiltere’nin yeni Başbakanı Sunak’ın kripto paralar hakkında ne kadar ciddi olduğunu anımsamak için daha önceki konuşmalarında yer verdiği şu ifadelerine bakabiliriz:

Amacım, Birleşik Krallık’ı kripto varlık teknolojisi için global bir merkez haline getirmek. Bakanlığımızın atacağı adımlar, bu alandaki şirketlerin Birleşik Krallık’ta yatırım ve inovasyon yapıp, burada büyümelerine yardımcı olacaktır.

Bunula birlikte Sunak, serveti İngiliz kraliyet ailesinden fazla olan ilk başbakan oldu. Kripto destekçisi yeni Başbakan Sunak, eşiyle birlikte 730 milyon sterlin değerindeki servetiyle dünyanın en zenginleri arasında yer alıyor.

Haber Kaynağı koinbulteni.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Birleşik Krallık’ı Kriptonun Merkezi Yapmak İsteyen Rishi Sunak İngiltere’nin Yeni Başbakanı Oldu
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!