AB, MiCA Metnini Hazırladı! NFT Koleksiyonlarını Ne Bekliyor?

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Avrupa Birliği (AB), üye devletlerinde kripto ve NFT için bir çerçeve sağlamayı amaçlayan MiCa metnini tamamladı. Sektöre dönüm noktası yasası olan Kripto Varlıklar Yönetmeliğin (MiCA) son versiyonu hazır hale geldi. Çığır açması beklenen MiCA yasasının tam metni AB tarafından hazırlanmıştır. Metnin hala resmi olarak tamamlandığı duyurulmamıştır. Ancak müzakerelere katılan içeriden kişiler medyaya metnin tamamlandığını açıkladılar. NFXhaber olarak, detayları sizin için derledik.

MiCA Taslağı Hazır Hale Geldi!

İlk MiCA taslağı Avrupa Parlamentosu tarafından Eylül 2020’de önerilmiştir. O zamandan bu yana, bu yılın başlarında üç AB yasama organının (Komisyon, Parlamento ve Konsey) bu konuda bir anlaşmaya vardığına dair haberler çıkana kadar birçok değişiklik gerçekleşti. MiCA’nın son versiyonuna ulaşan birkaç ilgili kural vardır. Bu kurallardan biri, kripto varlıkları ihraç eden şirketlerin, perakende yatırımcılara sunulan finansal araçların sahip olması gereken beklentilere benzer şekilde, projenin teknik bir yol haritasını içeren bir tanıtım belgesi yayınlamalarının gerekeceğidir.

Bir diğer ilgili kural ise, stabillecoin’leri ihraç edenlerin, tıpkı geleneksel finanstaki bankalar gibi, varlıklarını desteklemek için sermaye rezervi gereksinimlerine tabi olmasıdır. Ayrıca bu şirketler, rezervlerinin tükenmesini önlemek için ihtiyatlı yönetim değerlendirmelerine tabi olacaklardır. 2020’de önerilen taslak ile 2022’nin son versiyonu arasında önemli farklar bulunuyor. Algoritmik stabil paralar açıkça orijinal versiyondan çıkarılmıştır. Ancak şimdi son versiyon ile tekrardan dahil edilmiştir.

MiCA Sonrası NFT Projelerini Neler Bekliyor?

NFT’ler, benzersiz tanımlama kodlarına ve onları birbirinden ayıran meta verile sahip Blockchain’deki kriptografik varlıklardır. Bununla birlikte, geleneksel menkul kıymetlere benzeyebilecekleri için düzenleyicilerin dikkatini çekmektedir. Son yıllarda popülerliliğinin artmasıyla dikkatleri üzerine çekmiştir. Bu sebeple düzenlemelere dahil edilmektedir. NFT’ler başlangıçta MiCA’nın kapsamından tamamen çıkarılmıştır. Ancak, son sürüm NFT’leri tekrardan düzenleme isteğini dile getirmiştir. Komisyondan sızan bilgilere göre, ‘kripto varlıklarının büyük bir seride veya koleksiyonda NFT’ler olarak ihracı, değiştirilebilirliklerinin bir göstergesi olarak düşünülmelidir’ denilmektedir.

Bu hüküm sektörde soru işaretleri yarattı. Kullanılan kesin ifade, mevzuatın gerçekten NFT projelerinin çoğunu kapsayıp kapsamadığını etkileyecektir. Ayrıca bu da hem ihraççıların hem de pazar yerlerinin (OpenSea) yönetmeliklere tabi olmasına yol açabilecektir. Meşruiyeti artırabileceği, geleneksel bankaların benimsemesini teşvik edebileceği ve kripto şirketlerine AB genelinde faaliyet göstermeleri için tek bir lisans sunabileceği için MiCA, sektörden yaygın bir destek almıştır. Proof-of-Work yasağını kapsamından çıkarmak övgüler alırken, MiCA’nın NFT’ler konusundaki son tutumu bazı eleştirileri beraberinde getirmiştir.

Haber Kaynağı nfxhaber.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
AB, MiCA Metnini Hazırladı! NFT Koleksiyonlarını Ne Bekliyor?
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!