Analistler Bitcoin’in Neden Düştüğünü Açıkladı, Halving İçin Uyardı

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kripto para analistleri, hafta sonunda düşen Bitcoin fiyatının halving sonrasında aniden yükselmesini beklemiyor.

Bitcoin, hafta sonunda İran’ın İsrail’e saldırısından sonra sert şekilde düştü ve yaklaşık 70 bin dolar seviyelerine geri çıkamadı.

Bitwise Başkanı Teddy Fusaro, “(Bitcoin), o sert düşüşten sonra hala toparlanamadı.” dedi. Bitcoin’in neden düşüşe geçtiğiyle ilgili konuşan Fusaro, “O sırada finans piyasalarında alınıp satılabilen tek varlık oydu ki bu Bitcoin’in eşsiz özelliklerinden biri. Ama bu aynı zamanda onu hafta sonunda fiyat dalgalanmalarına karşı duyarlı kılıyor çünkü o sırada sadece orada riskten uzaklaşılabiliyor.” dedi.

K33 Research kıdemli analisti Vetle Lunde, yatırımcıların portföylerindeki Bitcoin miktarını azaltmasının ve piyasa yapıcıların belirsizlik ortamı yüzünden likidite çekmesinin kripto piyasalarında büyük bir silkelenmeye yol açtığını söyledi.

Yaklaşık 3 gün sonra gerçekleşmesi planlanan halving’i yorumlayan Lunde, piyasalar bunu zaten beklediği için fiyatlarda sert bir dalgalanma olmasını beklemiyor.

Lunde, “Üretim miktarının azalmasının etkilerinin somutlaşması, aylar sürecek ve halving’in ne gerçekleşmeden önce ne de gerçekleştikten hemen sonra kayda değer bir ralliye yol açacağını düşünüyoruz.” dedi.

Halving sonrasında günlük olarak dolaşıma giren yeni Bitcoin miktarı, yarı yarıya azalarak 450’ye düşecek.

Analistler Bitcoin’in Neden Düştüğünü Açıkladı, Halving İçin Uyardı isimli makale Selim Kuşçu tarafından hazırlanmış ve koinbulteni.comda yayınlanmıştır.

Haber Kaynağı koinbulteni.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Analistler Bitcoin’in Neden Düştüğünü Açıkladı, Halving İçin Uyardı
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!