Paribu, Kripto Para Bilinirlik ve Algı Endeks Takibi Araştırması’nın sonuçlarını açıkladı

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Paribu ve FutureBright Group iş birliğiyle hazırlanan “Kripto Para Bilinirlik ve Algı Endeks Takibi Araştırması-2024”ün sonuçları açıklandı.

Paribu, sektördeki en kapsamlı araştırma olma niteliği taşıyan ve her yıl yaptığı Kripto Para Bilinirlik ve Algı Araştırması’nın devamı niteliğindeki Kripto Para Bilinirlik ve Algı Endeks Takibi Araştırması’nın sonuçlarını açıkladı. FutureBright Group iş birliği ile gerçekleşen araştırma Aralık 2023 ve Şubat 2024 arasında yapıldı. Bu tarihler kripto varlık ekosistemi için bilhassa önem arz ediyor çünkü uzun zamandır beklenen spot Bitcoin ETF’lerinin onaylanması haberi tam da bu zaman diliminde geldi. Spot Bitcoin ETF’lerinin işlem görmeye başladığı ilk günden beri kurumsal ilginin arttığını; bunun yansımasının da kripto para piyasasında hissedildiğini söyleyebiliriz. 
Araştırmaya dönecek olursak, Endeks Takibi Araştırması, Türkiye temsili illerde ikamet eden 1001 kadın ve erkeğin katılımı ile gerçekleştirildi. Bu araştırmanın sonuçları, Kripto Para Bilinirlik ve Algı Araştırması’nı destekler nitelikte. Öyle ki sonuçları Eylül 2023’te açıklanan Kripto Para Bilinirlik ve Algı Araştırması’nda yüzde 99 olan kripto paraların bilinirlik oranı, Kripto Para Bilinirlik ve Algı Endeks Takibi Araştırması’nda da aynı seviyede. Benzer şekilde, her iki araştırmanın katılımcıları tarafından en çok bilinen kripto paralar sırasıyla yüzde 94 ile Bitcoin, yüzde 62 ile Ether ve yüzde 42 ile Dogecoin olmaya devam ediyor. 

Araştırma katılımcılarına bilgi kaynakları sorulduğunda kripto para ile işlem yapanların araştırma yapmak için tercih ettiği kaynakların da değişmediği görüldü. Kripto para ile işlem yapanlar kişiler, en çok kripto para platformlarının kendisine, ardından internet ve tanıdık tavsiyesine güveniyor. Bu da, bireylerin herhangi bir finansal karar alırken kulaktan dolma bilgilerden ziyade doğru bilgiye ulaşmaya çalıştığını bize gösteriyor. 

Teknoloji sonuçlarına bakıldığında, blokzincir kavramının bilinirliğinin Eylül 2023’te yüzde 25’ten, Şubat 2024’te yüzde 26’ya yükseldiği kaydedildi. Kripto paraların bilinirlik oranı (yüzde 99) ile kıyaslandığında bu oran düşük gibi görünse de aslında durum öyle değil. Kripto parayı bilen kişiler altta yatan teknolojiyi bilmesi gerekmediğini düşünüyor. Ancak diğer bir yandan, kripto para ile işlem yapanlar arasında kripto paraların blokzincir teknolojisini kullandığını bilenlerin oranı, yüzde 83’ten yüzde 93’e yükselmiş durumda. Böyle bir artışın yalnızca altı ayda yaşanması oldukça güzel. Çünkü buradan da anlayabileceğimiz üzere kripto paralarla işlem yapanlar bu alanda biraz daha fazla bilgiye sahip olmak istiyor. Bu kişilerin yalnızca alım-satım gibi işlemlerle ilgilenmediğini, kripto paralarla ilgili diğer kavramları ve kullandığı teknolojiyi de öğrenmeye çalıştığını söyleyebiliyoruz. 

Read more

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Paribu, Kripto Para Bilinirlik ve Algı Endeks Takibi Araştırması’nın sonuçlarını açıkladı
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!