Vitalik Buterin Açıkladı: Ethereum’un Buna İhtiyacı Var!

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ethereum kurucu ortağı Vitalik Buterin, Dencun güncellemesinin başarıyla çalıştığını fakat katman 2 (L2) ağları için daha fazlasına ihtiyaç duyulduğunu söyledi.

Vitalik Buterin 28 Mart günü paylaştığı blog gönderisinde, katman 2 ağlarının ölçeklendirilmesine odaklandı. Kısa süre önce gerçekleşen Dencun güncellemesinin L2’ler özelinde önemli bir etki yarattığını ve işlem ücretlerini büyük ölçüde azalttığını vurgulayan Buterin, yine de L2 rolluplarının dahili olarak ölçeklendirilmesi gerektiğini belirtti.

Katman 2 ağlarının aynı anda birden fazla işlemi yapmasına olanak tanıyacak hamlenin EIP-648 aracılığıyla yapılabileceğini fakat bunun üzerine detaylıca çalışılması gereken bir konu olduğunu söyledi. “Paralelleştirme” olarak tanımladığı bu çözümün, L2’ler için ölçeklenebilirliği de büyük ölçüde artırabileceğine yer verdi:

Bu işlem ücreti artışı, ölçeklendirilmesi gereken tek şeyin Ethereum veri alanı olmadığının daha yaygın bir şekilde fark edilmesine yol açtı: rollup’ların dahili olarak da ölçeklendirilmesi gerekiyor. Bunun bir kısmı paralelleştirmedir; rollup’lar EIP-648 gibi bir şey uygulayabilir. Ancak en az bunun kadar önemli bir konu da depolama ve hesaplama ile depolama arasındaki etkileşimdir. Bu, rollup’lar için önemli bir mühendislik sorunudur.

Vitalik Buterin Açıkladı: Ethereum’un Buna İhtiyacı Var! isimli makale Tugay Erdem tarafından hazırlanmış ve koinbulteni.comda yayınlanmıştır.

Haber Kaynağı koinbulteni.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Vitalik Buterin Açıkladı: Ethereum’un Buna İhtiyacı Var!
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!