İtibariden kriptoya paranın tarihi

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Paranın tarihi çok eskidir, ancak modern para birimleri esas olarak devletin ekonomiyi ve enflasyonu fiat para birimi aracılığıyla yönetmesiyle desteklenmektedir.

Bir kavram olarak para, insan uygarlığının ve ekonomik gelişimin temel taşlarından biri olmuştur. Sonuncusuyla başlamak gerekirse, para bir değer ve kıymet saklama yöntemidir ve aynı zamanda bireylerin mal, hizmet ve bunların vekillerini takas etmelerine olanak tanıyan bir değişim aracı olarak işlev görür. 

Para temelde bir hesap birimidir ve madeni para, kağıt para, sanal para veya dijital varlıklar gibi çeşitli şekillerde olabilir. Gerçekten de para, basit takas nesnelerinden kripto para birimlerine doğru evrilmiştir. Günümüzde itibari para şeklindeki para merkez bankaları tarafından çıkarılmakta, ardından bireyler, işletmeler ve diğer kuruluşlar bu parayı çeşitli amaçlar için kullanmaktadır. 
Günümüzün parası çoğunlukla dijitaldir ve paranın nihayetinde toplumun bir yapısı olduğu fikrini vurgulamaktadır. Bu da paranın nihayetinde ticareti ve değer yaratmayı kolaylaştırmak için insanlar tarafından yaratılan ortak bir kurgu olduğu anlamına geliyor. 

Read more

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
İtibariden kriptoya paranın tarihi
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!