Lightning Network'te ödemeler nasıl gönderilir ve alınır?

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bir cüzdan oluşturarak, fonlayarak ve ödeme yapmak ve almak için kullanarak Lightning Network’ü kullanmayı öğrenin.

Lightning Network’te ödeme göndermek ve almak için kullanıcıların önce bir Lightning cüzdanı kurması ve Bitcoin ile fonlaması gerekir. Buradan ödeme kanalları oluşturabilir ve işlem yapmaya başlayabilirler. Bu makale, Lightning cüzdanlarını kurmaktan ilk Lightning ödemelerini yapmaya kadar olan süreç boyunca kullanıcılara rehberlik edecektir.

Lightning Network (kısaca LN veya kısaca “Lightning”), kullanıcıların fonların emanetini üçüncü taraflara devretmesini engelleyen, anlık, yüksek hacimli mikro ödemeler için merkeziyetsiz bir sistemdir. Bu bir katman-2 protokolüdür. Bitcoin temel katmanının (katman 1), yani gerçek blok zincirinin üzerine inşa edilmiş bir bilgisayar ağıdır. Lightning Network, ağın güvenliğini sağlamak için Bitcoin temel katmanının yüksek koruma standartlarını kullanır.

Bitcoin yavaş olması için tasarlanmış bir ödeme sistemidir ve işlemleri bir saat gibi uzun bir sürede tamamlanır; bunun nedeni Bitcoin’in işlemleri ortalama 10 dakika arayla bloklar halinde bir araya getirmesi ve ödemelerin yaklaşık bir saat olan altı bloğun onaylanmasından sonra güvenli kabul edilmesidir. Bu durum mikro ödemeler ve yüksek temel katman ücretleri nedeniyle genellikle verimsiz olan daha küçük transferler için ideal değildir.

Read more

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Lightning Network'te ödemeler nasıl gönderilir ve alınır?
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!