Bitcoin Yatırımcılarının Bir Gözü de Olası Düşüşte: Önlem Almaya Başladılar!

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kripto para piyasasındaki son yükselişlerin ardından, bazı yatırımcılar düzeltme için önemlerini almaya başladı.

Kripto para opsiyon veri sağlayıcısı Greeks.Live’a göre bazı opsiyon yatırımcıları piyasadaki ani yükselişlere karşı önlem almaya başladı. Hedge pozisyonlara yönelen bu yatırımcılar, satış yönlü opsiyon alımlarını hızlandırırken akıllara olası bir düzeltme riski geldi.

Bitcoin’in son 1 haftada %15 Ethereum’un ise %14 yükselmesi yatırımcıları bu önlemi almaya iten faktörler arasında yer aldı. Söz konusu yükselişler esnasında vadeli işlem miktarları “aşırı riskli” bölgesine kadar tırmanırken piyasadaki açgözlülük de tavan yaptı.

Greeks.Live, son 24 saat içerisinde nominal değeri 5 milyon dolardan fazla olan 50’den satış yönlü fazla blok emrin işleme alındığını kaydetti. Konu hakkında yapılan açıklamada bu durumun tarihte yalnızca birkaç kez görüldüğü ifade edildi:

Bu piyasa olgusu nispeten nadirdir ve spot sahiplerinin korunmak için satım opsiyonlarına yöneldiği büyük spot odaklı boğa piyasalarında tarihte yalnızca birkaç kez meydana gelmiştir. Boğa piyasasının en patlayıcı ivmesini elde etmek için spot tutarken, karın küçük bir kısmı hedge için düşüş yönlü kullanılmaya başkandı.

Öte yandan spot Bitcoin borsa yatırım fonu (ETF) ihraççılarının yüklü alımları ve nisan ayında gerçekleşmesi beklenen Bitcoin yarılanması (halivng) şimdiye kadar yükseliş trendini güçlü bir ivmede tutmayı başardı.

Bitcoin Yatırımcılarının Bir Gözü de Olası Düşüşte: Önlem Almaya Başladılar! isimli makale Tugay Erdem tarafından hazırlanmış ve koinbulteni.comda yayınlanmıştır.

Haber Kaynağı koinbulteni.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Bitcoin Yatırımcılarının Bir Gözü de Olası Düşüşte: Önlem Almaya Başladılar!
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!