Bitcoin’deki Sert Yükseliş Kripto Para Yatırımcılarına 380 Milyon Dolara Mal Oldu!

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bitcoin’in Kasım 2021’den bu yana ilk kez 56.500 doların üzerine çıkması, yüz milyonlarca dolar değerinde vadeli işlem pozisyonunun tasfiyesine yol açtı.

Bitcoin (BTC) aylardır süren yükseliş ivmesine hız kazandırarak 56.700 dolara kadar yükseldi. Bu yükselişle birlikte, short (kısa) yönlü vadeli işlem pozisyonlarında devasa tasfiyeler görüldü.

CoinGlass verilerine göre son 24 saat içerisinde 380 milyon dolarlık pozisyon tasfiye olurken bunun 271 milyon dolarını short yönlü işlemler oluşturdu. Tasfiyelerden 89.138 yatırımcı etkilendi. Bu zaman diliminde toplamda 189 milyon dolarlık Bitcoin shortu ve 68 milyon dolarlık Ethereum shortu tasfiye edildi.

Veriler 25 Şubat Pazar gününden bu yana short pozisyonların giderek erdiğini ortaya koyarken short pozisyonların kapatılması Bitcoin fiyatının daha agresif bir şekilde yükselişine yol açtı.

Öte yandan Bitcoin üzerindeki açık faiz (open interest) verisi 48 milyar dolardan yaklaşık 54 milyar dolara sıçrayarak yatırımcıların long yönlü iştahının da artığını gözler önüne serdi.

Son 24 saat içerisinde gerçekleşen en büyük tekil tasfiye, Binance üzerindeki 10 milyon dolarlık Ethereum short pozisyonun tasfiye edilmesi olarak kayıtlara geçti. Dünyanın en büyük kripto para borsası Binance’de son 24 saatte 157 milyon dolarlık pozisyon tasfiye olurken bunların %63,4’lük kısmını short yönlü işlemler oluşturdu.

CoinGecko verilerine göre son 24 saat içerisinde %10 yükselen Bitcoin, 56.700 dolara ulaşırken Ethereum ise %6’lık yükselişle 3.273 doları gördü.

Haber Kaynağı koinbulteni.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Bitcoin’deki Sert Yükseliş Kripto Para Yatırımcılarına 380 Milyon Dolara Mal Oldu!
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!