Bitcoin ETF’in İlk İşlem Gününde Vadeli Fonlar da 2 Milyar Dolar ile Rekor Kırdı!

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Spot Bitcoin borsa yatırım fonu (ETF) onayının gelmesi vadeli Bitcoin ETF’lerinin rekor kırmasına yol açtı.

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun (SEC) 10 Ocak günü spot Bitcoin ETF başvurularını onaylaması, vadeli Bitcoin ETF’lerine de yaradı.

Verilere göre ProShares, VanEck ve Valkyrie fonları da dahil olmak üzere vadeli Bitcoin ETF hacimleri 11 Ocak günü tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 2 milyar dolara ulaştı. Spot Bitcoin ETF’lerinin ilk işlem gününde vadeli tarafında yaşanan bu gelişme merak uyandırdı.

Söz konusu 2 milyar dolar hacmin 1,97 milyar dolarına ProShares Bitcoin Strategy ETF (BITO) ev sahipliği yaparak piyasayı domine etmeyi başardı. ProShares Bitcoin Strategy ETF, 2021’de piyasaya sürülerek ABD’deki ilk Bitcoin ETF ürünü olmuştu.

Konu hakkında açıklamada bulunan Bloomberg ETF analisti Eric Balchunas, BITO özelindeki bu hacmin bir süre daha devam edebileceğini öngördü:

BITO bu tarihi günde 2 milyar dolarlık işlemle tüm zamanların hacim rekorunu kırdı. Belki bunun bir kısmı itfadır ama daha çok BITO  likiditesinin mkt maker’da bir süreliğine amacına hizmet edeceğini düşünüyorum.

Öte yandan spot Bitcoin ETF’lerinin gözdesi olan BlackRock’ın iShares Bitcoin Trust ETF’i, ilk işlem gününde 1,05 milyar dolar hacme ulaşarak BITO’nun 2021’deki 1 milyar dolarlık ilk gün vadeli bitcoin ETF hacmini aşmayı başardı.

ProShares küresel yatırım stratejisti Simeon Hyman kısa süre önce The Block’a yaptığı açıklamada BITO’nun yatırımcılara eşsiz bir alternatif sunduğunu belirtmişti.

Haber Kaynağı koinbulteni.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Bitcoin ETF’in İlk İşlem Gününde Vadeli Fonlar da 2 Milyar Dolar ile Rekor Kırdı!
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!