El Salvador Her Gün 1 Bitcoin Alarak Yıllar Sonra Milyonlarca Dolar Kara Geçti!

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bitcoin ülkesi El Salvador’un her gün 1 bitcoin politikası mevcut yatırımları 2 yıllık bekleyişin ardından spot ETF rüzgarını arkasına alarak milyonlarca dolarlık kara geçirdi.

Spot Bitcoin ETF furyası kripto para piyasalarını aylardır hareketlendirdiği gibi El Salvador’un yatırımlarını da hareketlendirdi. El Salvador, ülkede Bitcoin’i yasallaştırdıktan sonra milyonlarca dolarlık yatırımlar yapmaya başlamıştı. Ülkenin hazinesine Bitcoin katarak yaptığı yatırım tıpkı yasallaştırma hamlesi gibi yıllarca oldukça sert eleştirilere maruz kaldı.

Ancak yaşanan ETF furyası ve ülkenin her gün 1 bitcoin alacağını duyurması ile birlikte El Salvador’un kaderi değişti. 2 yıl boyunca zararda olan Bitcoin yatırımları yaklaşık 8 milyon dolarlık kara geçti.

Her gün düzenli 1 Bitcoin almak milyonlar getirdi

İlk olarak Eylül 2021 tarihinde Bitcoin yatırımına başlayan El Salvador, 47.250 ile 52.670 dolar aralığından 700 BTC aldı. O tarihten itibaren her sert düşüşte alım yapan El Salvador, son olarak ise Kasım 2022’de her gün 1 BTC alacağını duyurmuştu. Yaptığı bu alımlar ile birlikte Kasım 2022’den günümüze ortalama 28 bin dolardan 419 bitcoin alması ile birlikte genel ortalaması 42.440 dolara düşmüş oldu. El Salvador güncel olarak elinde yaklaşık 127 milyon dolar değerinde 2.798 BTC tutuyor.

Ekim ayından bu yana %75 yükselen Bitcoin, 2 yıldır yatırımları sebebi ile zararda olan El Salvador’un şu anda 8 milyon dolar kara geçmesini sağladı.

Haber Kaynağı koinbulteni.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
El Salvador Her Gün 1 Bitcoin Alarak Yıllar Sonra Milyonlarca Dolar Kara Geçti!
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!