Bitcoin Fiyatı Neden Düştü: Sebep SEC’nin ETF Reddini İçeren Bu Rapor Olabilir!

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bitcoin (BTC) ve kripto para piyasasının genelinde ciddi bir düşüş yaşanırken gözler sebebine çevrildi.

Bitcoin fiyatı 3 Ocak TSİ 14.00 sularında ciddi bir düşüş yaşarken kripto para piyasasını da beraberinde sürükledi. Bitcoin 45.500 dolar seviyelerinden başladığı düşüş ile dakikalar içerisinde 40.200 dolar seviyelerine kadar geriledi.

Konu hakkında yorumda bulunan Çinli kripto para muhabiri Colin Wu, düşüşün muhtemelen Matrixport analisti tarafından sunulan “spot Bitcoin ETF onayı ocak ayında gelmeyecek” haberiyle ilişkili olduğunu ifade etti:

Muhtemelen Matrixport raporunun geniş kapsamlı olmasından etkilenen Bitcoin kısa süreliğine 41.000 doların altına düştü ve Ethereum’da 2.100 doların altını gördü. Fakat piyasa şimdi toparlanmaya başlıyor. Son 4 saatteki tasfiye tutarı 540 milyon dolar oldu.

Matrixport ETF başvurularının yılın ikinci çeyreğinde onaylanabileceği ifade ederek piyasa genelinde bir panik yaratmıştı. Öte yandan ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’ndan konu hakkında herhangi bir resmi açıklamada gelmedi ve ETF’lerin 15 Ocak tarihine kadar onaylanacağına dair beklenti halen daha öne çıkıyor.

Piyasada aniden yaşanan düşüşler 500 milyon dolardan fazla vadeli işlemler pozisyonunun tasfiye edilmesiyle sonuçlandı. Konu hakkında paylaşımda bulunan on-chain analiz platformu Lookonchain, Matrixport raporunun Bitcoin düşüşünü tetikleyen şey olduğunu düşünenler arasında yer aldı.

Piyasadaki birçok uzman analist, düşüşün arkasında Matrixport tarafından sunulan ve ETF’in ocak ayında onaylanmayacağını ifade eden raporun yer aldığı fikrine katıldı.

Haber Kaynağı koinbulteni.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Bitcoin Fiyatı Neden Düştü: Sebep SEC’nin ETF Reddini İçeren Bu Rapor Olabilir!
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!