CFTC Başkanı Kripto Paralara Göz Kırptı: Yasalara Göre Çoğu Emtia!

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ABD Emtia Vadeli İşlemler Ticaret Komisyonu (CFTC) Başkanı Russ Behnam, kripto paraların çoğunun emtia olduğunu söylerken Changpeng Zhao’nun (CZ) da hapse atılacağını belirtti.

CFTC Başkanı Russ Behnam, 12 Aralık Salı günü CNBC’de verdiği demeçte, dikkat çeken ifadelerde bulundu. Benham mevcut yasalar geri kripto paraların büyük çoğunluğunun menkul kıymet değil emtia statüsüne girdiğini belirterek bu tür yatırım araçlarının CFTC’nin sorumluluğunda olduğunu vurguladı.

Mevcut yasaların yetersiz olduğunu ve kripto paraların kalıcı olacağını söyleyen Benham, yasal belirsizliğin acilen çözülmesi gerektiğini öne çıkardı:

Sanırım Kongre üyeleri durumu anlamaya çalışıyorlar. Onlarca yıldır işleyen mevcut kanunlar, farklı görünen ve sonuçta politika ve mevzuat oluşturma konusunda yeni bir düşünce tarzına ihtiyaç duyan bu yeni teknolojiye uyuyor. Mevcut yasaya göre kripto paraların çoğu emtia olarak sınıflandırılmalıdır.

Öte yandan kripto para sektörüne yönelik bu kargaşanın bir an önce çözülmesini isteyen başkan, kongre üyelerinin içinde bulunduğu belirsizlik durumunu eleştirdi. ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) ve CFTC uzun süredir kripto paraların hangi kurumun yetkisi altında olduğuna dair çetin bir mücadele veriyor. Kurum çatışmaları da beraberinde düzenleyici belirsizliği doğuruyor.

Geçtiğimiz süreçte de CFTC başkanı kripto paraların büyük çoğunluğunun emtia olduğunu söylemişti fakat SEC cephesi sürekli olarak tam tersini savundu.

Changpeng Zhao hapse girecek!

CNBC röportajının devamında konu Binance’in eski CEO’su Changpeng Zhao’ya (CZ) geldi. Russ Behnam CZ’den “kötü adam elimizde” şeklinde bahsederek Binance’e uygulanan 4,3 milyar dolarlık yaptırımı hatırlattı.

Behnam ayrıca halihazırda ABD’den çıkmasına izin verilmeyen CZ’nin hapse gireceğini öne sürdü:

Diğer düzenleyici kurumlarla birlikte çalışıyoruz ve burada kötü aktörün elimizde olduğunu düşünüyoruz. Cezai ve hukuki tarafta 4 milyar doların üzerinde para cezamız var ve kendisi hapse girecek.

ABD’li düzenleyici kurumlar Biinance’e 4,3 milyar dolar ve CZ’ye 150 milyon dolar değerinde ceza vermişti. Fakat cezai yaptırımların ötesinde CZ’nin mahkeme sonrasında ABD’den çıkmasına izin verilmedi. CZ için hapis ihtimali sürekli konuşuluyordu fakat CFTC başkanından önce ABD cephesinden kimse bunu net olarak dillendirmemişti.

Binance’in kurucusu 23 Şubat 2024’de görülecek bir sonraki duruşmaya kadar ABD’de bekleyecek ve yargıç nihai cezasına o tarihte karar verecek.

Haber Kaynağı koinbulteni.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
CFTC Başkanı Kripto Paralara Göz Kırptı: Yasalara Göre Çoğu Emtia!
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!