FTX’in 24 Milyar Dolarlık Vergi Borcu ile Başı Belada: Geri Ödemeler Aksayabilir!

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İflas eden kripto para borsası FTX ve ABD Vergi Dairesi (IRS) dairesi arasındaki borç krizi alacaklılara yapılacak geri ödemeyi geciktiriyor.

FTX altcoin satışlarına devam ederek alacaklılarına ödeme yağmak için hazırlansa da IRS tarafından öne sürülen milyarlarca dolar değerindeki borç süreci zor sokuyor.

IRS geçtiğimiz dönemde FTX’in ödenmemiş 44 milyar dolar değerinde vergi borcu olduğunu belirtmiş, fakat daha sonra bu borcun 24 milyar dolar olduğunu söylemişti. Hiçbir vergi borcu olmadığını savunan FTX cephesi ise konu hakkında mahkemeye danıştı.

FTX avukatları 10 Aralık Pazar günü Delaware iflas mahkemesine yaptıkları yeni bir başvuruda, IRS’ın söz konusu 24 milyar dolarlık borcu neye göre çıkardığını ve nasıl bir hesap yaptığını açıklaması talep edildi.

Avukatlar FTX’in hiçbir zaman 24 milyar dolar değerinde bir borcu çıkacak kadar kazanç elde etmediğini vurgularken yapılan hesabın kesinlikle gözden geçirilmesi gerektiğini vurguladılar:

IRS’nin 24 milyar dolarlık vergi talebini destekleyebilecek miktarlara yakın hiçbir şey kazanmadı. IRS için tek geri kazanım kaynağı, mağdurlardan geri kazanımları almaktır. Borçlulara karşı herhangi bir vergi talebinde bulunmak için herhangi bir dayanak bulunmadığından, IRS’nin kendi süreçlerine güvenmesi yalnızca gerçekten zarar görenlere yapılacak dağıtımları geciktirmeye hizmet etmektedir.

IRS’ın talep ettiği 22 milyar dolarlık borç, FTX’in şimdiye kadar altcoin satışları ve diğer seçenekler üzerinden elde ettiği 8 milyar doların 3 katını oluşturuyor. FTX’in bu borcu ödemesi durumunda alacaklılarına uzun bir süre daha ödeme yapamayacağı düşünülüyor.

Haber Kaynağı koinbulteni.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
FTX’in 24 Milyar Dolarlık Vergi Borcu ile Başı Belada: Geri Ödemeler Aksayabilir!
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!