Bitcoin rallisi, 6 milyar dolarlık zarara neden oldu

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Halka açık kripto firmalarının hisselerine short pozisyon açan traderlar, Bitcoin’in 1 Ocak tarihinden bu yana devam eden büyük rallisi nedeniyle bu yıl, gerçekleştirdikleri işlemlerde en az 6 milyar dolar kaybetti. 

Araştırma firması S3 partners’ın 5 Aralık tarihli raporuna göre Coinbase, MicroStrategy ve Marathon Digital gibi halka açık kripto firmalarına ait hisselere short pozisyon açan traderlar 6,05 milyar dolarlık kayıp yaşadı.

Açığa satış yapan traderların yaşadığı kayıpların büyük kısmı son üç ayda gerçekleşti. Bitcoin’in 11 Eylül tarihinde üç ayın en düşük seviyesi olan 25.133 dolara gerilemesinin ardından açığa satış yapan traderlar, aşırı alım olduğunu düşündükleri sektöre ilgilerini artırdı. 

Açığa satış yapan traderların hiç beklemediği şekilde yükselişe geçen Bitcoin, yüzde 77’lik bir ralli gerçekleştirerek Cointelegraph verilerine göre 5 Aralık tarihinde 44.481 dolar ile yılın en yüksek seviyesine ulaştı. Yukarı yönlü bu hareket, açığa satış yapanlar adına yaklaşık 2,65 milyar dolar zarara neden oldu.  

Açığa satış yapanların yılbaşından bugüne kadar kripto ile ilgili hisse senetlerindeki toplam kaybı. Kaynak: S3 Partners

S3 analisti Ihor Dusaniwsky, raporunda “Coinbase Global, MicroStrategy, Marathon Digital Holdings ve Riot Platforms gibi en çok açığa satış gerçekleştirilen kripto hisselerindeki alımlar, Ekim ayının sonundan bu yana hisse senedi fiyatlarını yukarı çeken long işlemlerle birlikte, hisse senedi fiyatlarının yükselmesine neden oldu” diyerek durum değerlendirmesinde bulundu.  

İlgili: CME borsası vadeli işlemlerde yeni bir rekora koşuyor

Bitcoin’in yılbaşından bugüne yaşadığı yüzde 161’lik yükseliş, kripto şirketlerinin hisse fiyatlarında da önemli bir itici güç oldu. Coinbase ve MicroStrategy aynı zaman dilimi içinde sırasıyla yüzde 312 ve yüzde 285 büyüdü. 

Bitcoin’in büyük rallisi halka açık kripto firmalarının hisse fiyatlarını yükseltti. Kaynak TradingView  

Bitcoin, Ocak ayında onaylanması beklenen spot Bitcoin ETF’ine dair umutların artmasıyla birlikte bu yazının yazıldığı sırada 43.964 dolardan işlem görüyor.

Açığa satış yapan traderlar, firma hisselerinin yüzde 290 artmasıyla 3,5 milyar dolar ile en çok Coinbase hisselerinden zarar etti. MicroStrategy hisselerinde short pozisyonda olan traderlar ise 1,7 milyar dolardan fazla zarar etti. 

Artan kayıplarına rağmen bazı traderlar mevcut rallinin yakında sonlanacağına inanarak pozisyonlarına ekleme yapmaya devam etti. Bitcoin’in Eylül ortasındaki sıçramasından bu yana toplam 697 milyon dolarlık yeni short pozisyon eklendi.

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Bitcoin rallisi, 6 milyar dolarlık zarara neden oldu
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!