Altcoin Piyasası Güçleniyor: Son Günlerde İlgi Hangi Projelerde?

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kripto para piyasası aylardır yükseliş serüvenine devam ederken başlıca birkaç altcoin son günlerde sergilediği performansla dikkat çekti.

Buy ılın başından beri pozitif bir performans sergileyen ve özellikle ekim ayı itibariyle hayran bırakan yükselişlere ev sahipliği yapan kripto para piyasası, son günlerde birkaç aktörün performansına odaklandı.

Özellikle 6 Aralık günü sergilediği performansla öne çıkan isimlerden bir tanesi Avalanche (AVAX) oldu. AVAX kısa sürede %25 değer kazanarak 21,97 dolar seviyesinden 27,68 dolara ulaştı.

Bununla birlikte Ordinals Protokol’ün öncü üyesi olan Ordı (ORDI) ise rekor tazeleyerek 6 Aralık günü 69,8 dolarlık zirvesini gördü.

Bir diğer büyük hareket ise geçen yıl kendi blokzincirinden katman-1 (L1) Solana’ya (SOL) geçiş yapan kripto bağlantı projesi Helium (HNT) oldu. HNT %95 değer kazanarak 3 dolar bandından 5,9 dolara ulaştı.

Bununla birlikte Bitcoin üzerindeki Ordinals’e benzer bir yapıya sahip olan ve Dogecoin üzerinde faaliyet gösteren DRC-20 tokenlarına karşı da giderek artan bir ilgi bulunuyor. Özellikle Dogecoin’in kısa süre önce %20’lik yükseliş sergileyerek uzun zaman sonra 0,10 doların üzerine çıkması DRC-20 furyasının ateşini de harladı.

Yaşanan yükselişler hakkında konuşan yatırım şirketi OANDA’nın kıdemli analisti Craig Erlam, ABD Merkez Bankası’nın (FED) politika kararlarının ve spot Bitcoin borsa yatırım fonu (ETF) başvurularına ilişkin onay beklentisinin piyasanın itici gücüne dönüştüğünü söyledi:

Bitcoin rallisi, bitcoin standartlarına göre bile oldukça sıra dışı oldu ve topluluğun bir ETF onayı olasılığından ne kadar heyecan duyduğunu vurguluyor. FED’in daha ılımlı bir politikaya geçmesinin de risk varlıklarındaki yükselişin üzerindeki etkisi büyük.

Haber Kaynağı koinbulteni.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Altcoin Piyasası Güçleniyor: Son Günlerde İlgi Hangi Projelerde?
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!