100 Milyon Dolar Kripto Para Çalan Global Siber Örgüt ABD Ablukasında!

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kara para aklama ve fidye ile gündeme gelen LockBit’in kurucusu bir düzine suçlama ile karşı karşıya kaldı.

Fidye yazılımını hizmet olarak sunan siber suç örgütü  LockBit’in kurucusu bir kez daha ABD’li yetkililerin hedefinde yer aldı. 7 Mayıs Salı günü sunulan iddianamede, kurucu Dmitry Khoroshev’e 26 maddelik suçlama yöneltildi.

ABD Adalet Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, siber suçlu olduğu iddia edilen kişinin programdaki rolü nedeniyle her fidye ödemesinin %20’sini aldığını ve yaklaşık dört yıl içinde kripto paralardan 100 milyon dolar elde ettiğini belirtildi.

Savcılara göre LockBit, kurulduğu 2019 yılından bu yana 120’den fazla ülkede yaklaşık 2.500 kurbandan en az 500 milyon dolar gasp etti. Bu işlemlerin büyük bir kısmı kripto paralar aracılığıyla sağlandı.

Kurucu Khoroshev’in 100 milyon doları geri ödemesini ve hapis yatmasını talep eden ABD, sanığın tutuklanmasına yardımcı olacak bilgi verene 10 milyon dolar ödül teklif etti.

Avrupa Polis Teşkilatı (Europol), geçtiğimiz süreçte LockBit bağlantılı web sitelerine el koymuş ve ABD Adalet Bakanlığı ise şüpheli Bitcoin ve Ethereum adreslerini yaptırım listesine almıştı.

Haber Kaynağı koinbulteni.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
100 Milyon Dolar Kripto Para Çalan Global Siber Örgüt ABD Ablukasında!
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!