Bitcoin Yükselişi Sürecek Mi: Tarihsel Verilere Göre Aralık Ayı Analizi!

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bitcoin (BTC), gösterişli bir ekim ayının ardından kasım ayını da %8,81’lik bir yükseliş ile kapattı. Tarihsel veriler aralık ayı için ne diyor?

Bitcoin, ekim ayını %28’lik bir yükselişle kapatarak giriş yaptığı kasım ayını da %8,81’lik bir artışla bitirdi. Aralık ayının ilk gününde yükseliş yönlü bir tutum sergileyen Bitcoin için geçtiğimiz aralık aylarında da yön konusunda pek bir netlik bulunmuyor.

CoinGlass’ın verilerine göre Bitcoin 2013 yılından bu yana aralık ayında toplamda 4 kez pozitif 6 kez negatif getiri sunarak kararsız bir performans sergiledi. Söz konusu 10 yıllık zaman diliminde Bitcoin, 2018 boğasının bir önceki yılının son ayı olan 2017 Aralık ve 2021 boğasının bir önceki yılının son ayı 2020 Aralık‘ta ciddi yükselişler gösterdi.

2020 Aralık’ta %46 yükseliş yaşayan Bitcoin, 2021 ve 2022 yıllarını eksi ile kapattı. Ancak Bitcoin’in 2013 yılı hariç hiçbir ayı büyük bir eksi ile kapatmaması dikkat çekiyor.

Birkaç aydır gösterdiği performansla yatırımcıları heyecanlandıran Bitcoin’in bu ay içerisinde bir düzeltme hareketi yaparak ayı kırmızı kapatması muhtemel görünüyor.

Öte yandan Matrixport analisti Markus Thielen geçtiğimiz günlerde yayınladığı makalede, aralık ayında Bitcoin’in 40 bin doları aşmasına kesin gözüyle baktığını belirtmişti.

CoinGecko verilerine göre ayın ilk gününden %1,5 yükseliş yaşayan Bitcoin, yazım esnasında 38.239 dolardan işlem görüyor.

Haber Kaynağı koinbulteni.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Bitcoin Yükselişi Sürecek Mi: Tarihsel Verilere Göre Aralık Ayı Analizi!
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!