BIS Raporuna Göre Merkez Bankaları, Henüz Dijital Paralar İçin Hazır Değil

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Uluslararası Ödemeler Bankası (BIS), merkez bankalarının henüz dijital paralar için hazır olmadığını açıkladı.

BIS tarafından bu hafta yayımlanan bir rapora göre merkez bankaları, merkez bankası dijital paralarının (CBDC) doğurabileceği risklerle mücadele etmek için yeterli uzmanlığa ve kabiliyete sahip değil.

Dünya genelindeki merkez bankalarının çoğunluğu, ödeme altyapısını iyileştirmek, finansal katılımı artırmak ve işlem maliyetlerini düşürmek gibi çeşitli sebeplerle CBDC’leri araştırıyor. Ancak BIS raporuna göre CBDC’ler, merkez bankalarının izlediği iş modeli üstünde “büyük etkiler” yaratabilir ve bazı risklere yol açabilir.

ABD, Brezilya, Kanada, Kolombiya, Meksika, Peru ve Şili merkez bankalarının yer aldığı BIS grubunun raporunda, “Ana risklerden birisi, merkez bankalarının dahili kabiliyetlerindeki ve imkanlarındaki olası eksikliklerdir.” dendi.

Raporda, kripto paraların da temelinde yatan dağıtık defter teknolojisini (DLT) kullanmanın üst düzey uzmanlık gerektirdiği ve “teknik zorluklar” doğurabileceği vurgulandı.

Ek olarak merkez bankalarına CBDC’lerin risklerini tespit etmeleri, değerlendirmeleri, gözetlemeleri ve raporlamaları için çağrıda bulunuldu.

BIS grubu, merkez bankalarının CBDC’lerin risklerini değerlendirirken dikkatli ve gerçekçi olmasını önerdi.

Haber Kaynağı koinbulteni.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
BIS Raporuna Göre Merkez Bankaları, Henüz Dijital Paralar İçin Hazır Değil
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!