Kripto Para Kullanıcıları Bu Yıl Saldırılar Yüzünden 1,75 Milyar Dolar Kaybetti

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Web3 platformu Immunefi tarafından yapılan araştırmaya göre kripto para piyasasında geçen ay hackler ve dolandırıcılıklar bakımından yılın rekoru kırıldı.

Immunefi tarafından paylaşılan rapora göre kripto para kullanıcıları, kasım ayı boyunca hackler ve dolandırıcılıklar yüzünden toplamda 343 milyon dolardan fazla kayıp yaşadı.

Ekim ayında yaklaşık 22 milyon dolar olarak ölçülen bu miktarda aydan aya geçişte 15 kattan fazla büyüme yaşandı.

Immunefi’ın araştırmasına göre kripto para kullanıcıları, yaşanan 296 hack ve dolandırıcılık vakası yüzünden yılın başından beri 1,75 milyar dolardan fazla kaybetti.

Geçtiğimiz ay yaşanan olaylarda ağırlıklı olarak doğrudan kripto para platformları hedef alındı. Yaşanan kayıpların 37 vakayla %46,2’si (158,6 milyon dolar) DeFi; 4 tanesi ise %53,8 (184,4 milyon dolar) ile CeFi kaynaklı oldu.

Ay içerisinde Poloniex, eski adıyla Huobi olarak bilinen HTX ve Kronos Research saldırıya uğramıştı.

Bu kayıpların 335 milyon dolarından fazlası hack saldırılarından kaynaklanıyor. Buna karşın, dolandırıcılıklar yüzünden yaklaşık 7,5 milyon dolar kaybedildi.

Rapora göre ay boyunca en çok BNB Chain ve Ethereum ekosistemleri hedef alındı. Bunların %53,7’sini BNB Chain, %29,3’ünü ise Ethereum oluşturuyor. Saldırıların geri kalanında Arbitrum, Optimism, Avalanche, Fantom ve Heco Chain hedef alındı.

Haber Kaynağı koinbulteni.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Kripto Para Kullanıcıları Bu Yıl Saldırılar Yüzünden 1,75 Milyar Dolar Kaybetti
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!