Küresel Banka Regülatörü 68 Stablecoin’i İnceledi: Paranız Güvende Değil!

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Uluslararası Ödemeler Bankası (BIS) son raporunda stablecoinler için felaket tellallığı yaptı.

Toplamda 63 merkez bankasını bünyesinde barındıran uluslararası finans kuruluşu ve küresel bankacılık regülatörü BIS, kısa süre önce paylaştığı bir araştırma raporunda, stablecoinler hakkında dikkat çeken ifadelere yer verdi. Rapora dayanarak açıklamalarda bulunan Kıdemli Ekonomist Anneke Kosse stablecoinler için parlak bir tablo çizmedi.

Söz konusu raporda 68 farklı stablecoin’i yakından inceleyen kurum, bu stablecoinlerin sürekli olarak dolar sabitliğini koruyamadığını ortaya koydu. Kosse, bu varlıkların önemli teknolojik faydalar barındırdığını fakat düzenlemeye ciddi oranda muhtaç olduklarını vurguladı.

Stablecoinlerin amaçlarına uygun olarak hareket etmeyi başaramadığını belirten BIS, bu tür varlıkların güvenli bir değer saklama aracı olmayacağı sonucuna vardı.

Araştırma raporunda ayrıca stablecoin şirketlerinin yatırımcılarına istedikleri zaman stablecoinlerini tamı tamına geri ödeyebileceklerine dair bir garantörün de olmadığına yer verildi.

BIS bugün tedavülde olan stablecoinlerin bu şartlar altında global ekonomiye dahil edilmesinin ciddi sorunlar yaratabileceğini savundu:

68 stablecoin üzerinde çalıştık ve hiçbirinin sürekli olarak dolar sabitliğini koruyamadığını ortaya koyduk. Ayrıca stablecoin ihraç eden şirketlerin kullanıcıların stabilcoinlerini tam olarak ve talep üzerine geri verebileceklerine dair bir garanti olmadığı görüşündeyiz. Bu nedenlerle, bugün tedavülde olan stablecoinlerin güvenli bir değer saklama aracı ve gerçek ekonomide güvenilir bir ödeme aracı olmak için gerekli temel kriterleri karşılamadığı sonucuna varıyoruz. Stablecoinlerin bu şartlar altında ekonomiye dahil edilmesi finansal istikrarsızlaşma gibi sorunlar yaratabilir.

Geçtiğimiz dönemde başta Tether (USDT) olmak üzere birçok stablecoin şirketi hakkında ciddi FUD iddiaları ortaya atılmıştı. Terra’nın UST’si gibi kötü örnekler bir kenara bırakıldığında stablecoinler şimdiye kadar kripto para ekosistemi için ciddi sorunlar doğurmadı.

Tether’in yeni CEO’su Paolo Ardoino kısa süre önce bir etkinlikte yaptığı açıklamasında, Tether’in birçok bankadan daha güçlü olduğunu ve FUD ortamlarında bir günde kullanıcılara milyarlarca dolarlık ödemeyi hiç sorun yaşamadan yapabildiklerini hatırlattı.

Haber Kaynağı koinbulteni.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Küresel Banka Regülatörü 68 Stablecoin’i İnceledi: Paranız Güvende Değil!
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!