Yeni token heyecanıyla Polygon ağı işlem ücretlerinde büyük artış yaşandı

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ethereum katman 2 Polygon ağında işlem ücretleri, kullanıcıların Ordinals’tan esinlenenen POLS token’ın mintlenmesi sırasında ağa akın etmesiyle 10 katına çıkarak 0,10 dolara ulaştı.

Polygon kurucusu Sandeep Nailwal, 16 Kasım tarihli X (eski adıyla Twitter) gönderisinde, ağdaki yüksek aktivite karşısında yaşadığı şaşkınlığını belirtti ve bu artışın Polygon temelli yeni bir nonfungible token (NFT) koleksiyonunun piyasaya sürülmesinden kaynaklandığını söyledi.

What is going on on @0xPolygon POS chain? 6m transactions in last 24 hrs. 170 TPS on average. 1mn+ MATIC burnt by the protocol. The chain worked smoothly, gas fees went crazy though but no reorgs or 0 blocks etc.

I hear there is some game Baby Shark Launching, could that be the…

— Sandeep Nailwal | sandeep. polygon (@sandeepnailwal) November 16, 2023

Yatırımcıların POLS token coşkusunun, ağ aktivitesindeki ve işlem ücretlerindeki ani yükselişin temel nedeni olduğu değerlendirildi.  

Dune Analytics verileri, POLS mint faaliyetleri sırasında mevcut değeri 86 milyon dolar olan 102 milyondan fazla MATIC token’ın işlem ücreti olarak harcandığını gösterdi. 

POLS, 86 milyon dolardan fazla MATIC’in gaz olarak kullanılmasına neden oldu. Kaynak: Dune Analytics

POLS token, Bitcoin Ordinals türevi BRC-20 token standardına benzer şekilde çalışan PRC-20 adlı bir protokol üzerine inşa edildi.

Ethereum Virtual Machine veri sağlayıcısı EVM verilerine göre toplam POLS arzının yalnızca yüzde 8,7’si mintlendi ve 18.100’den fazla yatırımcı tokenlara sahip oldu.

İlgili: Bitcoin Ordinals, Binance listelemesiyle hayat buldu

Bu yazının yayımlandığı sırada, Polygon işlem ücretleri normal seviyelere dönerek 882 gwei’ye yaklaştı. İşlem ücretleri, belirli bir blokzincirde işlem gerçekleştirmek için gereken hesaplama çabasının fiyatını ölçer ve genellikle 1 gwei yani yaklaşık 0,000000001 MATIC’e eşittir. 

Polygon ağı işlem ücretleri normale dönmeye başladı. Kaynak: Livdir  

Bitcoin ağı, kullanıcıların NFT’leri doğrudan Bitcoin blokzincirinde mintlemesine olanak tanıyan Ordinals protokolünün piyasaya sürülmesinin ardından bu yılın Mayıs ayında da benzer bir işlem ücreti artışına tanık olmuştu. 

Ordinals NFT’leri ve BRC-20 tokenları nedeniyle yaşanan çılgınlık, Bitcoin işlem ücretlerinin Nisan 2021 tarihinden bu yana görülmemiş biçimde artmasına ve Samson Mow ile Adam Back gibi daha geleneksel düşünen Bitcoin yatırımcılarının NFT protokolünü ve token standardını savurganlık olarak değerlendirmesine neden oldu.

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Yeni token heyecanıyla Polygon ağı işlem ücretlerinde büyük artış yaşandı
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!